Svet

[ Izvor: Vijesti.me ]

24. 02. 2024. 19:32 0

Pokret Evropa sad i Milatović na RATNOJ NOZI!

Pokret Evropa sad (PES) oglasio se povodom ostavke koju je podneo Jakov Milatović, predsednik Crne Gore, na sve funkcije u ovoj partiji i saopštio je da je odavno primetna namera Milatovića da opstruira rad 44. Vlade Crne Gore i PES-a, što je kulminiralo napuštanjem partije.

U saopštenju iz Pokreta Evropa sad navode i da je "dobro što je Milatović shvatio da je vreme da napusti PES, kako društvo ne bi trpelo zbog ličnih nezadovoljstava".

Sada već bivše partijske kolege poručile su Milatoviću i da je "važno zbog Crne Gore da održi ono što u ostavci kazao, a to je da konačno počne da radi u interesu građana umesto na ličnoj promociji".

Podsetimo, Milatović je ove subote podneo ostavku na sve funkcije u PES-u navodeći da je dosadašnji način rada partije "suprotan obećanom i vrednostima koje je imao na umu prilikom stvaranja Pokreta".

Iz PES-a su saopštili da su od preuzimanja vlasti, doprineli smanjenju tenzija u društvu i rešavanju problema dijalogom sa svim političkim i društvenim akterima.

- Ovaj dijalog je rezultirao izborom ključnih funkcija u pravosuđu, uspešnim popisom, povećanjem minimalnih penzija na 450 evra, kao prvog koraka programa Evropa Sad 2 - navodi se u saopštenju PES-a.

Iz PES-a dodaju da su odblokirali proces evropskih integracija i da je Crna Gora bliža ulasku u EU nego ikad ranije.

- Nastavićemo da se zalažemo za izbor kompetentnih pojedinaca na ključne funkcije, iako razumemo da to predstavlja novost na političkoj sceni i da se tome protive neke političke strukture, pa čak i pojedinci koji su do skoro bili u PES-u. Nastavićemo da se borimo za bolji standard građana i, uprkos svim opstrukcijama, povećanje njihovih zarada i sprovođenje programa Evropa Sad 2 do kraja. Na kraju se nadamo da će zbog javnog interesa aktuelni predsednik smoći snage da se izdigne iznad ličnih netrpeljivosti i da će se voditi interesima građana, za razliku od dosadašnjeg postupanja, i da neće izlaziti iz svojih ustavnih nadležnosti - piše u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati