Svet

Direktno.rs

20. 01. 2024. 15:50 7

Vapaj supruge ruskog vojnika Putinovom štabu

Supruga jednog ruskog vojnika uputila je emotivni apel štabu predsednika Vladimira Putina da joj se muž vrati iz Ukrajine, javlja Rojters navodeći da je to gest prkosa u zemlji u kojoj je zabranjena otvorena kritika rata.

- Vladimir Vladimirovič Putin je izdao dekret da moj muž mora da bude tamo (u Ukrajini). Zanima me kada će izdati dekret da moj muž mora da bude kod kuće - rekla je Marija Andrejeva.

Ona se potom uplela se u žestoku raspravu sa ženom koja joj je rekla da ruski vojnici u Ukrajini brane otadžbinu i da se ona moli za njih.

- Pa šta dalje? Ministarstvo odbrane je potrošilo svoje pare, sad treba da iscedimo sve iz naših momaka, da izvučemo poslednje znake života iz njih? Pa da nam se vrate kao panjevi? - rekla je Andrejeva.

- Hoće li mi dati panj? Šta ću dobiti? Čovek bez nogu, bez ruku, bolesnog čoveka? Zar ti ne znaš šta se tamo dešava? - upitala je svoju sunaorodnicu i neistomišljenicu supruga ruskog vojnika.

Rasprava je desila tokom posete Putinovoj izbornoj bazi male delegacije "Put kući", organizacije supruga vojnika koja vodi kampanju za njihov povratak sa fronta.

Putin je mobilisao 300.000 rezervista u septembru 2022. godine kao nepopularan potez za koji je rekao da nema potrebe da se ponavlja jer su se stotine hiljada drugih dobrovoljno prijavile kao vojnici po ugovoru, podseća Rojters.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati