Svet

[ Izvor: Mediji ]

06. 12. 2023. 11:33 6

Ubio Vanju, pa proveo noć u hotelu u Beogradu, krajnja destinacija iznenadila policiju

Ljupčo Palevski Palčo, koji je osumnjičen za otmicu i ubistvo Vanje Đorčevske (14) iz Skoplja, uhapšen je u Turskoj. Kako je otkrila turska policija, Palčo je pronađen kod auto-puta u gradu Balikeširu. Ovo je kompletna rekonstrukcija kretanja Vanjinog ubice od Severne Makedonije do Turske.

Nakon ubistva Vanje (14) i frizera Pančea Žežovskog, Palevski je pobegao u Beograd. Palčov advokat odvezao ga je u Srbiju svojom "škodom superb" i ostavio ga je u hotelu. Tu je prenoćio. Odatle, narednog dana, Stefan D. je došao po njega i džipom marke "rendž rover" ga je odvezao u Bugarsku preko graničnog prelaza Gradina. Kako je rekao ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski, iz Bugarske je Palevski sa vozačem pobegao u Tursku.

Destinacija - grad Balikešir na zapadu Turske. Upravo je Stefan D. koji je u povratku u Severnu Makedoniju uhapšen, otkrio plan kretanja Palevskog. Tako je turska policija odmah reagovala i uhapsila ga pored auto-puta u Balikeširu, odakle je planirao da pobegne u Istanbul.

- Makedonsko ministarstvo je u kontaktu sa policijom u Turskoj, ali i njihovim operativcima. Potvrdili su nam da je Palevski pronašen u Balikeširu i da je želeo da ode u Istanbul. Čekao je taksi da ga odveze, ali je ga je uhapsila policija dok je hodao jednim od auto-puteva kod Balikešira - rekao je Spasovski.

Balikešir, glavni grad istoimenog administrativnog okruga u zapadnoj Turskoj, nalazi se na udaljenosti od oko 280 kilometara od najvećeg turskog grada Istanbula.

Podsetimo, Vanja je oteta 27. novembra ispred zgrade u kojoj je živela, kada je ujutru krenula u školu. Nekoliko sati kasnije je i ubijena. Istraga je pokazala da je motiv otmice bilo koristoljublje. Istraga se vodi i protiv njenog oca Aleksandra, za kog policija tvrdi da je otmičarima dao podatke o ćerki i njenom kretanju. Cilj je bio da se iznudi novac od njegove bivše supruge, a Vanjine majke.

Telo tinejdžerke pronađeno je u nedelju, 3. decembra u okolini Skoplja.

Istog dana pronađeno je i telo penzionisanog frizera iz Velesa Panča Žežovskog, koji je nestao 22. novembra. Njegov auto je korišćen u otmici Vanje, a policija ga je pronašla zapaljenog.

- Ona je zgrabljena iz unutrašnjosti zgrade, vezanih ruku i nogu u vreću za spavanje i ubačena u vozilo "citroen", ispred njih je bilo vozilo Kango, izvedena je van Skoplja, nakon čega je ubijena, a auto je zapaljen - objasnio je ministar Spasovski.

Utvrđeno je da su je dve osobe koje su se nalazile u "citroenu" uvele u ulaz vezanih ruku i nogu, stavile je u vreću za spavanje.

Otmičari su znali njeno kretanje i navike zbog informacije koje su dobili od oca Aleksandra. On je učestvovao u planiranju otmice svoje ćerke, kako bi iznudio novac od njene majke Zorice.

Makedonski ministar je dodao da su pronađena dva pištolja na teritoriji Skoplja koji će morati da se veštače, kako bi se utvrdilo da li su povezani sa Vanjinim i Pančeovim ubistvima.

Na ulici je pronađen i telefon ubijene devojčice.

Makedonski tužilac Gavrilo Bubevski otkrio je da osumnjičenima preti i doživotna kazna zatvora.

- Poslednje informacije su da je određen pritvor uhapšenima od 48 sati, što uključuje i oca Vanje. Troje je priznalo krivicu, a četvrti, za koga imamo dokaze da je umešan, nije ništa priznao. Međunarodna poternica za ubicom je aktivna i čekamo da se to realizuje. Detalji uloge oca su i dalje isti. On je dao sve informacije o kretanju devojčice, kada će biti sama i slično. Otmica devojčice vezana je za koristoljublje, to su isto osumnjičeni rekli, oteli su dete da bi uzeli novac od majke. Posle je nastalo ubistvo, koje je potreslo celu naciju - rekao je tužilac Bubevski na TV Nova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati