Svet

[ Izvor: A1on ]

05. 12. 2023. 21:42 2

Vanjin (14) ubica uhapšen u Turskoj

Ljupčo Palevski - Palčo, prvoosumnjičeni za ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg frizera Panče Žežovskog, uhapšen je u Turskoj po međunarodnoj poternici makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova, saznaje "A1on".

Protiv Palevskog je već pokrenuta istraga za krivična dela otmice i ubistva, a osim njega, tužilaštvo ima još četvoro osumnjičenih.

U policiji i tužilaštvu kažu da je on ispalio metak, odnosno ubio Vanju, a pre toga je pucao i na Žežovskog čijim je automobilom oteta devojčica iz Skoplja.

Da je Palevski uhapšen u Turskoj, potvrdio je na konferenciji za medije ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski.

- Poštovani građani i novinari. Danas je podignuta krivična prijava protiv pet lica, koja je najavljena u ponedeljak, protiv jednog za otmicu i ubistvo, protiv trojice za otmicu i pomaganje u ubistvu i protiv još jednog za pomaganje u ubistvu. Od kolega iz Turske smo dobili da je uhapšen glavni organizator i počinilac ovog groznog dela na njihovoj teritoriji. Ovo je bila poslednja karika ovog monstruoznog lanca - navodi ministar Spasovski.

- Ovaj monstrum je kriv za dvostruko ubistvo, za Lj. P. je bila raspisana međunarodna poternica za kidnapovanje i ubistvo. Crvena poternica - rekao je on.

On je dodao i da je uhapšenom određen pritvor u odsustvu, odnosno dok ne bude isporučen Severnoj Makedoniji.

Spasovski se zahvalio Interpolu, Republici Srbiji, Republici Turskoj na saradnji.

Ranije ovog utorka uhapšen je muškarac iz Skoplja (46) koji je, prema navodima Tužilaštva, prevezao Palevskog preko Bugarske u Tursku i tako mu pomogao da pobegne iz zemlje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova zakazalo je vanrednu konferenciju za novinare za 22.30 sati.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati