Svet

Direktno.rs [ Izvor: Newsweek ]

02. 11. 2023. 19:44 4

"Istrebiti sve one koji neće glasati za Putina"

Rusija istražuje političara i propagandistu Kremlja nakon što je na državnoj televiziji rekao da "treba istrebiti sve koji neće glasati za Vladimira Putina na predsedničkim izborima 2024. godine". Andrej Guruljov, član ruskog parlamenta i bivši vojni komandant, rekao je to u programu "Nedeljno veče sa Vladimirom Solovjevim", na kanalu državne televizije Rusija-1 15. oktobra.

Guruljov je rekao da Ruse koji ne daju podršku Putinu treba "ako ne izolovati, onda istrebiti", nazivajući one koji se protive predsedniku "trulima", prenosi Newsweek. Ove njegove reči dolaze u trenutku kada se pripremaju predsednički izbori u Rusiji 2024. godine, a prvi krug je zakazan za 17. mart.

Kancelarija glavnog tužioca: Istražićemo

Kancelarija glavnog tužioca Rusije najavila je da će istražiti Guruljova nakon što su na njegove izjave uložili žalbu i Boris Višnjevski, zamenik lidera liberalne stranke Jabloko, i Novaja Gazeta, nezavisne ruske novine.

Višnjevski je rekao da su Guruljovljeve izjave od 15. oktobra bile "usmerene ne samo na podsticanje mržnje temeljene na političkom neprijateljstvu, već i na podrivanje niza odredaba Ustava Ruske Federacije".

Jabloko je socijalno-liberalna stranka koja ima predstavnike u pet regionalnih parlamenata: Moskvi, Sankt Peterburgu, Pskovskoj oblasti, Kareliji i Kostromi. Jabloko Sankt Peterburg objavio je odgovor Kancelarije glavnog tužioca na svoju žalbu na društvenim mrežama, u kom stoji: "Bićete obavešteni o donetoj odluci."

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati