Svet

[ Izvor: Mediji ]

21. 08. 2023. 19:05 3

Uragan Hilari uništio Kaliforniju (VIDEO)

Južni i jugozapadni delovi Kalifornije pogođnei su bujičnim poplavama, odronima kamenja i velikom količinom blata nakon što je uragan Hilari pogodio ovu obalsku državu.

Nacionalni centar za uragane upozorio je da bi neke poplave mogle biti "opasne po život i lokalno katastrofalne".

Hilari je ojačala na uragan kategorije 4 pre nego što je oslabila na tropsku oluju, kada je juče, u nedelju stigla na kopno.

Zatim je u ponedeljak rano ujutru smanjena na suptropski ciklon. Očekuje se da će se sistem nestati kasnije tokom dana, ali i dalje proizvodi obilne padavine, značajne poplave i jake vetrove širom zapadne obale SAD-a.

Poplave su već zahvatile mnoga područja, a prijavljeni su brojni odroni kamenja i blata. Hilari je bila prva tropska oluja koja je pogodila južnu Кaliforniju u 84 godine.

Izbacila je više od polovine prosečne godišnje kiše na neke pustinjske i planinske oblasti, uključujući Palm Springs, gde je do nedelje uveče palo skoro osam centimetara kiše.

Desetine hiljada ljudi širom južne Кalifornije nije imalo struje zbog oluje, a Palm Springs je izgubio službu hitne pomoći u nedelju uveče. Tornada su večeras mogući u jugoistočnoj Кaliforniji, zapadnoj Arizoni, južnoj Nevadi i krajnjem jugozapadu Jute, rekli su prognostičari.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati