Svet

[ Izvor: Mediji ]

10. 08. 2023. 15:52 0

Tragedija na Jadranu: Dve žene poginule tokom ronjenja

Dve osobe preminule su juče u Jadranskom moru u Hrvatskoj nakon ronjenja. Slovakinja je nastradala kod Korčule, a Slovenka kod ostrva Sušac.

- U popodnevnim satima, tačnije oko 14.30 u opštini Blato 100 metara od obale, prilikom ronjena na dah uz grupu ronilaca i instruktora ronjenja, primećeno je da 39-godišnja državljanka Slovačke pluta na površini. Pokušana je reanimacija na licu mesta, ali mrtvozornica je konstatovala smrt u 17.30. Obavešteno je Županijsko državno tužilaštvo u Dubrovniku, a telo prevezeno na patologiju radi obdukcije kojom će se utvrditi uzrok smrti - potvrdila je za Morski.hr Andrijana Biskup iz Dubrovačko-neretvanske policijske uprave.

Istovremeno, samo četiri sata kasnije i 23 nautičke milje jugozapadno, dogodila se nažalost identična tragedija.

- Istog dana, oko 18.30 sati dvoje državljana Slovenije, muška osoba od 64 i ženska od 46 godina, s ronilačkom opremom su ronili na predelu ostrva Sušac, opština Lastovo. Prilikom izrona s dubine od oko 50 metara, prvo je izronila ženska osoba, a nakon nje i muškarac koji ju je zatekao kako pluta bez svesti - rekla je za Morski.hr Andrijana Biskup.

U međuvremenu, Slovenački ronilački savez objavio je da je kod Sušca nastradala njihova članica Irena Čok, predsednica ljubljanskog udruženja za istraživanje mora i članica Nadzornog odbora Slovenačkog ronilačkog saveza.

- Želimo da objavimo tužnu vest da je Irena Čok umrla dok je ronila na Sušcu. Bila je predsednica Ljubljanskog udruženja za istraživanje mora i članica Nadzornog odbora Slovenačkog ronilačkog saveza, a pre svega bila je vrlo predana ronjenju, posebno podvodnoj fotografiji, gde je bila i državna prvakinja. Ireninom smrću slovenačko ronjenje puno je izgubilo. U ime Slovenačkog ronilačkog saveza i moje lično ime želim da izrazim iskreno saučešće svim njegovim ljudima, a posebno Borutu - napisao je predsednik Slovenačkog ronilačkog saveza Mitja Slavinec povodom tragičnog gubitka.

Teška nesreća i kod Poreča

U akvatorijumu Červar Porta kod Poreča u sredu oko 15 sati došlo je do naleta plovila na 59-godišnjeg ronioca. Muškarac je prevezen u pulsku bolnicu, gde su utvrdili da je teže povređen.

Gliserom nemačkih oznaka upravljao je 57-godišnji nemački državljanin, a prema dosad dostupnim informacijama ronilac je u trenutku nesreće obavljao sportski ribolov bez vidljivo istaknute plutače.

Policija u saradnji s Lučkom kapetanijom nastavlja da utvrđuje okolnosti nesreće.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Još jedna cigla u zidu

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati