Svet

[ Izvor: Press.co.me ]

15. 07. 2023. 16:23 2

Spajić će biti prvi Srbin premijer CG od Drugog svetskog rata

Ukoliko bude izglasan za predsednika 44. Vlade, Milojko Spajić će biti prvi crnogorski premijer srpske nacionalnosti nakon Drugog svetskog rata.

Takođe, prema informacijama portala PRESS, potpredsednik crnogorske Vlade biće Momo Koprivica na predlog Demokratske Crne Gore, koji se nacionalno i verski deklariše kao i budući premijer.

Predsednik pokreta Evropa sad Milojko Spajić je percipiran u javnosti političarem koji je blizak liberalnim i evroatlantskim vrednostima, koji ne dovodi u pitanje državnost Crne Gore, ali takođe ne krije i da je vernik Mitropolije crnogorsko - primorske.

Član predsedništva Filip Ivanović demantovao je glasine da su dogovoreni resori budućih konstituenata vlasti i najavio početak pregovora kada se proglase zvanični rezultati.

Sa druge strane, svakodnevno su se pojavljivale različite medijske kombinatorike u vezi sastava buduće Vlade, ali zvaničnih pregovora još uvek nema.

Oglasila se nekoliko puta i Bošnjačka stranka (BS), koja je demantovala natpise pojedinih medija u vezi navodnih zahteva.

Podsećamo da je BS ostvarila istorijski rezultat na poslednjim parlamentarnim izborima, ali je ova partija bila u najboljoj pregovaračkoj poziciji 2016. godine, kada je odbila ponudu tadašnjeg Demokratskog fronta (DF) da vodi celu Vladu na čelu sa Ervinom Ibrahimovićem.

Međutim, iako niko ne otrkriva karte, sve je izvesnije da će buduću Vladu formirati lista oko PES-a, Demokratska Crna Gora i partija manje brojnih naroda.

I dalje su nepoznanica SNP i koalicija Za budućnost Crne Gore (ZBCG), dok će u opozicionim klupama, po svemu sudeći, biti poslanici koalicije koju je predvodila Demokratska partija socijalista (DPS) i Građanski pokret URA.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati