Svet

[ Izvor: Mediji ]

27. 05. 2023. 22:44 8

"Odgovor na Vučićeve teške reči": Mediji u regionu o protestu

Četvrti protest "Srbija protiv nasilja" održan ove subote u Beogradu bio je ponovo jedna od glavnih vesti medija u regionu.

Hrvatska radio televizija prenosi da je, za razliku od prva tri protesta, ovaj bio mnogo glasniji, ispunjen skandiranjima i transparentima, tj. da je na njemu mnogo glasnije izraženo nezadovoljstvo protiv opšteg stanja u Srbiji.

Večernji list pratio je događaje u Beogradu u blogu uživo, sa naglaskom na poruku građana koji protestuju da je prenos na RTS-u - njihova pobeda.

Dešavanja u Beogradu glavna su vest na sajtu Jutarnjeg lista, gde je iznet zaključak da je na Vučićev govor pomirenja, tj. teške reči o organizatorima protesta "Srbija protiv nasilja", odgovor stigao ni 24 sata kasnije sa istog mesta, u vidu obruča oko čitavog središta Beograda i sa zgradom Radio-televizije Srbije u sredini, uz salve zvižduka i povike: "Vučiću, odlazi" i "Ostavke".

I Index je izveštavanje započeo rečima da je novi protest organizovan "samo dan nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dovukao u Beograd ljude iz cele Srbije, što svoje lokalne stranačke kolege i članove, što pristaše, što ljude koji rade po opštinama i javnim poduzećima".

Podgoričke Vijesti ističu da su u uključenju uživo gledaoci centralnog dnevnika RTS-a mogli su da čuju uzvikivanje okupljenih "RTS lopovi", ali prenos ovoga puta nije prekidan "smetnjama" kao što je to bio slučaj sa izveštavanjem sa prethodno održanog protesta sa istim nazivom.

Sarajevsko Oslobođenje takođe je događaje pratilo uživo, naznačivši da su organizatori sprečili upad "instruisanih" u zgradu RTS-a.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati