Svet

[ Izvor: Mediji ]

29. 04. 2023. 11:29 0

Bajden prikuplja više od milijardu dolara za kampanju

Predsednik SAD Džozef Bajden je, prilikom pokretanja kampanje za svoj reizbor, zahvalio nekima od svojih glavnih donatora, a očekuje se da će mu biti potrebno da prikupi mnogo više od milijardu dolara da bi osigurao drugi mandat.

- Zbog vas stojim ovde sada. I zbog vas ćemo pobediti ovog puta - rekao je Bajden na skupu u petak u jednom hotelu u Vašingtonu.
Ta konferencija tokom vikenda nije najavljena kao skup za prikupljanje sredstava i nije jasno koliko učesnika je dalo čekove za Bajdenovu kampanju. Skup je predstavljen kao strateško zasedanje 150 velikih donatora i sakupljača sredstava, koji će se potom okrenuti svojim mrežama da pomognu finansiranje Bajdenove kampanje tokom narednih 18 meseci.

Prisutni su bili i neki od najistaknutijih guvernera demokratske stranke - Gavin Njusam iz Kalifornije, Ves Mur iz Merilenda i Fil Marfi iz Nju Džersija i drugi poslanici bliski predsedniku SAD.

- I dalje se borimo za dušu zemlje - rekao je Bajden, ponavljajući svoju poruku iz kampanje 2020. godine, kada je porazio republikanskog predsednika Donalda Trampa, koji se tada kandidovao za drugi mandat.

Verovatno je da će se ponoviti ta trka na predsedničkim izborima iduće godine, pošto po anketama Tramp vodi za predsedničku nominaciju Republikanaca.

Bajdenovi savetnici i predsedavajući njegove kampanje će danas upoznati učesnike sa strategijom kampanje uoči trke 2024. godine.

Bajden je u utorak zvanično objavio da će se na predsedničkim izborima 2024. godine kandidovati za novi mandat. On je od svojih birača tražio da mu daju više vremena da "dovrši posao" koji je počeo.

Sada kada je ponovo ušao u trku, probijena je brana i ljudi su jako uzbuđeni i uključuju se, rekao je Džefri Kacenberg, kopredsedavajući Bajdenove kampanje.

- Mi smo na početku početka. Ovo je maraton, ne sprint. I mi smo u zavidnoj poziciji time što smo usmereni na trku i na pobedu u novembru 2024. i svi naši napori i resursi su zaista usmereni na to - dodao je on.
Samit ovog vikenda obeležava prvi zvanični politički događaj u kojem Bajden učestvuje u trci za drugi mandat.

Kampanja polako počinje da izlazi iz kancelarija Demokratskog nacionalnog komiteta, a nastaviće se u Vilmingtonu, u saveznoj državi Delaver, odakle je Bajden, rekao je izvor upoznat s kampanjom.

Bajden je u petak pomenuo osnovne teme svooje kampanje – zakoni protiv klimatskih promena, ograničenje cena lekova na recept, a upozorio je na opasnost od republikanaca iz Trampovog tima "Učiniti Ameriku ponovo velikom" (MAGA - po engleskoj skraćenici).

- Potrebni ste nam. Potrebni ste našoj demokratiji, zato što se ovde radi o našim slobodama - rekao je Bajden okupljenima.

Bajdenov tim nije prijavio koliko je sakupljeno od kada je zvanično objavio kandidaturu u utorak ujutru, ali Kacenberg je rekao da je apsolutno siguran da će kampanja moći da pređe gotovo 1,1 milijardu dolara, koliko je prikupljeno u kampanji 2020. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati