Svet

[ Izvor: Vijesti ]

03. 04. 2023. 13:31 3

Monah zvoni "mrtvačka zvona" za Mila (VIDEO)

"Mrtvački zvonim za Mila, da ode na smetlište istorije, krvomutnik", kazao je monah Pavle Kondić. Na društvenim mrežama pojavio se snimak monaha Pavla Kondića na kojem, uz više neprimerenih komentara, zvoni "mrtvačka zvona" za odlazećeg predsednika Mila Đukanovića.

Navodi se da je snimak nastao u Manastiru Stanjevići nadomak Budve, koji pripada Mitropoliji crnogorsko-primorskoj Srpske pravoslavne crkve.

- Mrtvački zvonim za Mila, da ode na smetlište istorije, krvomutnik - govori Kondić na snimku, na šta jedan sveštenik odgovara: "Srećan mu put".

- Ne povratio se zločinac nikad više... Bog mu sudio najstrožom mjerom, koliko je braće zavadio i udarao na svetinju - dodaje Kondić na videu.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske su kazali u odgovoru Portalu Vijesti da će Kondić snositi kanonsku odgovornost zbog zloupotrebe crkvenih zvona.

- Povodom samovoljnog i neprimerenog postupka monaha Pavla u manastiru Stanjevići u izbornoj noći 2. aprila 2023. godine, Mitropolija crnogorsko-primorska osuđuje takav čin koji ni po čemu nije u skladu sa pravilima monaške službe i manastirskog života. Zbog očigledne zloupotrebe crkvenih zvona, pomenuti monah snosiće kanonsku odgovornost - navodi se u odgovoru MCP.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati