Svet

Direktno.rs

21. 03. 2023. 10:03 31

Zašto se Putin čvrsto drži za stolicu? (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin delovao je krhko dok je tokom sastanka u Moskvi hvalio svog "dragog prijatelja" predsednika Kine Sija Đinpinga. Kako navodi "Dejli mejl", Putin se tresao i čvrsto stiskao svoju stolicu.

- Oduvek smo bili otvoreni za pregovore - rekao je Putin Siju, koji je u Moskvu došao nekoliko dana nakon što je Međunarodni krivični sud izdao nalog za hapšenje ruskog predsednika.

MKS je nalog za hapšenje Putina izdao za ratni zločin u kojem je njegova odgovornost indirektna. Budući da sud nije nadležan za pitanje njegove agresije na Ukrajinu, tereti ga za ratni zločin prisilne deportacije dece, prenosi „Jutarnji list“.

Međutim, Putin je tokom sastanka sa Sijem čvrsto držao svoju stolicu ne bi li prikrio činjenicu da su mu se ruke tresle, navodi „Jutarnji list“. Već dugo se nagađa da ruski predsednik boluje ili od raka ili Parkinsonove bolesti. Takođe se navodi da je tokom razgovora sa Sijem levom nogom nervozno tapkao po podu. Svetski mediji su više puta prenosili da se Putinovo zdravlje vidno pogoršalo u poslednjih godinu i više dana, da se često drži za stolove i stolice, cupka i da mu se tresu ruke.

Kada je u julu posetio muzej u Sankt Peterburgu povodom obeležavanja Dana Ruske ratne mornarice, Putin je levom rukom udarao komarce koji su napadali desnu stranu njegovog lica, što je mnoge navelo da pomisle da tada nije mogao da koristi desnu ruku. Takođe, ruski predsednik već neko vreme ne može da se reši kašlja, a i nesigurnog je koraka.

Kanali na „Telegramu“ i ukrajinski obaveštajci tvrde da Putin boluje od neke teške bolesti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 31

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati