Svet

Direktno.rs

01. 03. 2023. 08:11 0

Putnici snimili prve sekunde posle sudara vozova (VIDEO)

Gust dim, vatra i uspaničeni ljudi koji beže na bezbedno. To su prizori koji su sami putnici zabeleželili nakon što su uspeli da se izvuku iz putničkog voza koji se sudario sa teretnim vozom u Grčkoj.

- Svi napolje, tamo je požar - čuje se kako neko viče na snimku koji je objavila Protothema.

Putnici su iz voza bežali kroz rupe ili slomljene prozore.

- Nastala je panika, izbio je požar. Vatra je bila svuda oko nas. Gvozdeni komadići su polomljeni ispod nas, ali šta nam je drugo preostalo? - rekao je putnik po imenu Minenis, koji je rekao da su on i ostali putnici uspeli da pobegnu skočivši sa dva metra.

Kako su neki od njih kasnije rekli, vatra je bila svuda. U vagonima koji su goreli skoro dva sata, temperatura je prešla 1.200 stepeni Celzijusovih, rekli su zvaničnici iz Vatrogasne brigade.

- Kablovi, vatra. Vatra je odmah počela. Dok smo se prevrtali ispekli smo se. Vatra je bila i levo i desno - ispričao je Rojtersu Sterjos Minenis, koji je preživeo nesreću.

Najsmrtonosnija železnička nesreća u Grčkoj u poslednjih nekoliko decenija

Za sada broj žrtava je 32, uz više od 85 je povređenih, ali strahuje se da bi taj broj mogao da nude i veći. Kako piše grčki Kathimerini, spasioci još uvek pretražuju vagone.

Ministar za civilnu zaštitu Hristos Stilijanidis je od prvog momenta nesreće u Centru za krizne situacije sa drugim zvaničnicima Vlade Grčke. Aktivirane su Prva armija grčke vojske, kao i vojne bolnice u Atini i Solunu.

Podsećamo, putnički voz sudario se sa teretnim vozom nešto pre ponoći, u Tempiju, u centralnoj Grčkoj, u blizini grada Larise, saopštila je grčka vatrogasna služba. Prema podacima kompanije Hellenic Train, u putničkom vozu u trenutku sudara bilo je najmanje 350 ljudi. U Atini se ukrcalo oko 430 osoba, a u Larisi je izašlo oko 80, dok su preostali bili u kompoziciji u trenutku katastrofalnog udara.

Uzrok najsmrtonosnije železničke nesreće u Grčkoj u poslednjih nekoliko decenija je nepoznat.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati