Svet

Direktno.rs

21. 02. 2023. 10:46 29

Putin: Ne ratujemo protiv Ukrajine, već zapadnih sila

Vladimir Putin obraća se Dumi povodom godišnjice rata u Ukrajini. Kako kaže predsednik Rusije, njegova zemlja ne ratuje protiv Ukrajinaca, već zapadnih sila na teritoriji Ukrajine.

- Ne ratujemo protiv naroda Ukrajine, on je talac zapada. Decenijama su ih pljačkali, rezultat su siromaštvo i jednakost. Pretvorili su ljude u potrošni materijal, strašno. Teško je govoriti o tome.

- Sada je nivo opremljenosti vojnih snaga najnovijim sistemima više od 90 odsto. Uzimajući u obzir iskustvo koje sada imamo, uvereni smo u dobar rezultat. Otadžbina ceni dobrinost zaštiti, aktivno ćemo razvijati najnovije tehnologije za naoružanje. To je bolje od stranih analognih oružja. Treba organizivati masovnu serijsku proizvodnju, to se već radi, tempo je ubrzan - kaže ruski predsednik.

Kako ističe, rusko stanovništvo, ali i oni koji se nalaze u Donbasu, podržavaju "specijalnu vojnu operaciju", kako Moskva naziva rat u Ukrajini.

On se zahvalio stanovnicima Donbasa, Zaporožja i Hersona, što su na referendumu odlučili da žele da budu deo Rusije.

- Razumemo da je jako teško suprugama i ćerkama i sinovima našeg vojnog osoblja. Oni su odgajili braonioce Rusije. Naša dužnost je da ih podržimo, naročito one koji su izgubili članove porodice. Predlažem osnivanje posebnog državnog fonda koji bi pomagao porodicama poginulih.

- Govorimo o egzistenciji naše zemlje. Oni moraju shvatiti da je nemoguće pobediti Rusiju na bojnom polju. Oni kvare našu decu i iskrivljavaju istoriju. Bore se protiv naše kulture i naše religije. Pogledajte šta su uradili svoj kulturi i deci. Čak je i pedofilija normalna stvar na Zapadu - kaže Putin dodajući da će sada "i samog đavola iskoristiti protiv Rusije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 29

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati