Svet

15. 02. 2023. 17:19 2

Zatrpan u ruševinama se molio Bogu, 2 sata kasnije spašen (VIDEO)

Taha Erdem (17) iz Adijamana izvučen je iz ruševina dva sata nakon što je na društvenim mrežama objavio svoj oproštajni snimak.

Mladić, koji je ostao zatrpan nakon razornog zemljotresa koji je 6. februara pogodio Tursku, bio je uveren da spasioci neće uspeti da stignu do njega. Zbog toga je snimio sebe i svoj "poslednji video", kako bi se oprostio od svojih najmilijih.Samo dva sata kasnije njegovi rođaci su uspeli da stignu do njega i izvuku ga na sigurno.

Taha je ostao zatrpan u zgradi Zumrut, u kojoj je stradalo 47 ljudi. Kobnog jutra tinejdžera je probudio zemljotres i on je pokušao da pobegne, ali su na njega pala vrata. Taha je od siline udarca izgubio svest. Kada je došao sebi čuo je svoje komšije kako dozivaju upomoć, ali nikog nije mogao da vidi, jer je i sam bio zatrpan. Uplašen da pomoć neće stići, uzeo je telefon i krenuo da se oprašta od svih.

- Umreću, plafon je pao preko mene. Kajem se zbog mnogih stvari i Boga molim da mi oprosti grehe - rekao je mladić u snimku.

Do kraja snimka Taha se neprekidno molio. Iz ruševina su izvučeni i Tahini roditelji, koji su zadobili lakše povrede. Nakon što je bio na sigurnom Taha je ispričao najgroznije iskustvo.- Zadobio sam jaki udarac u glavu i ostao bez svesti. Kada sam oči otvorio, osetio sam se kao da sam u kovčegu. Plafon mi je pao preko leđa, noge su mi bile zatrpane. Prvo sam mislio da je san. Pokušao sam da se izvučem, ali nisam mogao. Onda sam pomislio na telefon. Bio mi je u ruci i odlučio sam da se snimim - ispričao je Taha.

On je rekao da je sve vreme snimka osećao potrese.

- Treslo se baš jako. Čuo sam buku sa donjih spratova, vrisku svojih komšija - ispričao je Taha.Podsetimo, više od 41.000 ljudi izgubilo je život u potresu u Turskoj i Siriji. Spasilačke ekipe su i dalje na terenu i nadaju se da će uspeti da izvuku još preživelih.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati