Svet

[ Izvor: Špigel ]

05. 02. 2023. 09:31 3

HIT PRIČA Fudbalski trener iz Nemačke ruski špijun!

Klasična filmska priča u Nemačkoj, o kojoj bruji cela zemlja danas. Fudbalski trener Karsten Linke uhapšen je pod optužbom da je dvostruki špijun i to - ruski. Priču je lansirao uvek dobro obavešteni Špigel, koji piše da je Linke bio agent nemačke tajne službe BND, koji se u nekom trenutku „premetnuo“ i počeo da radi za Ruse.

Linke je uhapšen još u decembru, priča je skrivana od medija, ali je nekako isplivala na površinu posle skoro dva meseca. Štaviše, fudbalski trener, koji je u svom Vajlhajmu trenirao mlađe kategorije, bio je zvezda u usponu BND-a, koji je ostao posramljen pred zapadnim saveznicima, jer deo informacija koje je agent slao u Moskvu je bio vezan i za Ukrajinu.

U dva navrata tokom jeseni Linke je slao informacije Rusima i na kraju je uhvaćen u toj aktivnosti, zbog čega je uhapšen. Panika je zavladala u nemačkoj službi, jer ne znaju da li je uhapšeni trener radio kao jedinka ili je razvijena šira mreža ruskih agenata širom zemlje.

A, u Vajlhajmu gde je Linke radio kao trener nekoliko mlađih kategorija lokalnog kluba je zavladala potpuna neverica, pošto je bio omiljen u zajednici, nazivan je pravim „vojnikom“ i kluba i mesta. Ali, izgleda da od šutiranja lopte ne može tako lagodno da se živi...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati