Svet

[ Izvor: Mediji ]

23. 01. 2023. 07:30 0

Osumnjičeni za masakr u Kaliforniji izvršio samoubistvo

Osumnjičeni napadač izvršio je samoubistvo kada ga je opkolila policija, oko 12 sati nakon što je za vreme proslave Lunarne nove godine u Monterej Parku, u Los Anđelesu ubio deset ljudi, a još 10 ranio, saopštile su vlasti u Kaliforniji.

Naoružani napadač, 72-godišnji muškarac, pokušao je još jednom da upotrebi vatreno oružje u drugom klubu, samo nekoliko minuta nakon prve pucnjave u subotu uveče, ali vlasti su saopštile da su mu dvojica prolaznika otela oružje pre nego što je ispalio metak, a on je pobegao je sa tog mesta, prenosi Rojters.

Šerif okruga Los Anđeles Robert Luna identifikovao je osumnjičenog kao Huu Kan Trana, za koga je naveo da je upotrebio vatreno oružje u popularnom plesnom klubu među starijim posetiocima u Monterej Parku, 11 km istočno od centra Los Anđelesa.

Luna nije identifikovao nijednu od žrtava, ali je saopštio da je poginulo pet muškaraca i pet žena koji imaju 50, 60 i više godina. Od još 10 povređenih u ovoj pucnjavi, sedam je bilo hospitalizovano do nedelje uveče, a najmanje jedna osoba nalazi se u kritičnom stanju, navodi britanska agencija.

Istraga još nije uvrdila šta su motivi ovog zločina, naveo je Luna.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati