Svet

[ Izvor: Mediji ]

17. 01. 2023. 11:08 6

Savetnik Zelenskog podneo ostavku zbog izjave o civilima

Aleksij Arestovič, jedan od savetnika ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, podneo je ostavku na tu funkciju zbog izjave o pogibiji civila u Dnjepru koja je izazvala burnu reakciju čitave Ukrajine.

Arestovič je u izjavi jednoj televiziji rekao da smatra da je za pogibiju desetine civila u Dnjepru odgovoran ukrajinski sistem protivvazdušne odbrane.

Naime, on kaže da je raketa koja je pala na civilnu zgradu posledica dejstva PVO, zbog čega se projektil nekontrolisano srušio na zgradu.

Ova izjava izazvala je buru u Ukrajini i dovela do brojnih osuda naastupa Arestoviča. On je zbog velikog pritiska sada podneo ostavku i izvinio se porodicama žrtava iz Dnjepra.

- Nudim svoje iskreno izvinjenje žrtvama i njihovoj rodbini, stanovnicima Dnjepra i svima koji su bili duboko povređeni mojom pogrešnom verzijom razloga zašto je ruska raketa pogodila stambenu zgradu - napisao je on na Fejsbuku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati