Svet

[ Izvor: Vijesti.me ]

16. 01. 2023. 17:22 11

Milo i Lidija odmarali u hotelu gde noćenje košta do 20.000 evra

Predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista Milo Đukanović je sa suprugom Lidijom i dva službenika Uprave policije koji ga obezbeđuju od 30. decembra do 7. januara boravio u luksuznom hotelu "Grand Hotel des Bains Kempinski" u švajcarskom mondenskom odmaralištu Sent Moric.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) su Vijestima saopštili da su troškovi po osnovu službenog putovanja njihovih službenika iznosili preko 11 hiljada evra. Troškove obezbeđenja štićenih ličnosti snosi država.

- Od ukupnog iznosa, iznos od 8.931,42 evra se odnosi na hotelski smeštaj, a troškovi za dnevnice su iznosili 2,209,20 evra - navodi se u odgovorima MUP-a na pitanja Vijesti.

Na sajtu hotela se dolazi do podataka da se za iste datume u kojima je boravio Đukanović, ali za kraj ove i početak naredne godine, najjeftiniji smeštaj može naći za oko 1.800 evra za noć u sobi od 25 kvadrata, dok apartmani počinju od 2.500 evra za noć do preko 13 hiljada evra za predsednički apartman. Hotel nudi i "rezidencije" koje počinju od 5.000 evra za noć, a najskuplja opcija košta 20.000 evra. Takođe, nije moguće u tim datumima sobu bukirati na manje od sedam dana.

U imovinskom kartonu Đukanovića vidi se da je prijavljena plata predsednika oko 2.200 evra mesečno, dok njegova supruga Lidija prima nešto preko 900 evra.

Đukanović je u Švajcarsku otišao 30. decembra, i to nakon radne posete Istanbulu.

Sa objašnjenjem da ima "diplomatski susret", iz najvećeg turskog grada je odleteo na sever Italije gde se iskrcao, a Vladin avion se vratio u Podgoricu.

Iz Vlade Crne Gore je Vijestima ranije nezvanično rečeno da Đukanović jeste tražio da avion leti rutom Podgorica-Istanbul-Bergamo-Podgorica i da je u zahtevu navedeno da je tome razlog diplomatski susret.

Kabinet predsednika nije obavestio javnost o tome sa kojim diplomatom ili stranim zvaničnikom se to Đukanović navodno sreo u Bergamu ili bilo gde u Italiji.

Portal Press je prvi objavio informaciju o neobičnom letu u Bergamo, a tom portalu bliska NVO Lupa je objavila da je Specijalnom državnom tužilaštvu poslala obaveštenje "koje se može o smatrati krivičnom prijavom" o "mogućem krivičnom delu" u vezi sa letom Đukanovića.

SDT se tim povodom nije oglašavalo. Portal A-plus je prvi objavio da je Đukanović bio u Sent Moricu i tada su naveli i da se vratio iznajmljenim privatnim avionom.

Kabinet Đukanovića nije odgovorio na pitanja Vijesti u vezi sa putem u Bergamo i navodnom diplomatskom susretu, a "Danu" su naknadno saopštili da je let obavljen "po proceduri".

Vladinim propisom predviđeno je da predsednici države, parlamenta i vlade, koji su i štićene ličnosti, mogu besplatno koristiti avion za službena putovanja, dok ostali visoki državni zvaničnici i organi, moraju da plate sve troškove korišćenja aviona iz sopstvenih budžeta, ako im se odobri upotreba aviona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati