Svet

[ Izvor: Mediji ]

07. 12. 2022. 09:23 3

Privedena i Ruskinja: Detalji hapšenja zbog planiranja državnog udara

Nemačka policija sprovela je rano jutros veliku akciju u kojoj je uhapšeno više desetina ljudi zbog sumnje da su planirali državni udar. Nemačka ih tereti za osnivanje "terorističke organizacije", a među njima se nalazi i državljanka Rusije koja je navodno podržavala organizaciju.

Savezni tužioci su saopštili da je oko 3.000 policajaca izvršilo pretrese na 130 lokacija u 11 od 16 nemačkih država protiv pristalica takozvanog pokreta građana Rajha. Privedena su 22 nemačka državljanina zbog članstva u "terorističkoj organizaciji", dok je jedna ruska državljanka osumnjičena za podršku organizaciji.

Pretražene su i kasarne nemačkih jedinica specijalnih snaga KSK u jugozapadnom gradu Kalvu. Jedinica je u prošlosti bila ispitivana zbog navodne umešanosti krajnje desnice nekih vojnika.

Pored Nemačke, jedna osoba je privedena u austrijskom gradu Kicbilu, kao i u italijanskoj Peruđi.

Tužioci su saopštili da su osumnjičeni optuženi da su prošle godine osnovali „terorističku organizaciju sa ciljem da uruše postojeći državni poredak u Nemačkoj i zamene ga sopstvenim oblikom države, koji je već bio u osnivanju“.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati