Svet

[ Izvor: Jutarnji list ]

29. 11. 2022. 18:37 2

U Hrvatskoj pretresena luksuzna jahta Putinovog saradnika

Luksuzna jahta ukrajinskog oligarha, bivšeg ukrajinskog zastupnika i Putinovog saveznika Viktora Medvedčuka, 92-metarska Royal Romance, koja je na vezu u Trogiru, pretražena je pre desetak dana po nalogu splitskog Županijskog suda. Potvrdio je to Dinko Mešin, sudija i portparol splitskog Županijskog suda, a nalog za pretragu izdat je 15. novemmbra i to na zahtev američkog Ministarstva pravosuđa, piše Jutarnji list.

Reč je o tajnom postupku, pa sudija Mešin nije mogao da iznosi više pojedinosti, osim da se na nalogu uz ime ukrajinskog oligarha nalazi i ono njegove supruge Oksane Marčenko.Jahta "Royal Romance" koja se dovodi u vezu sa uhapšenim ruskim oligarhom Viktorom Medvedčukom, zbog kog su Rusi oslobodili više od 200 ukrajinskih boraca, usidrena je u septembru mesecu u Trogiru u Hrvatskoj. Superjahta duga 92 metra kupljena je za više od 200 miliona američkih dolara, a godišnji troškovi njenog održavanja i putovanja procenjuju se na vrtoglavih 15 do 20 miliona dolara. Jahta je predviđena za smeštaj 14 gostiju u sedam luksuznih kabina, a na njoj rade 22 člana posade.

Luksuzno plovilo može da razvije maksimalnu brzinu od 15 čvorova, ima gaz od 3.85 metara, a od luksuznih sadržaja ističu se palube od tikovine, teretana, liftovi koji povezuju ukupno pet paluba i 12-metarski bazen s vodopadom na gornjoj palubi.

Nalazi se na listi sto najboljih svetskih jahti svih vremena, a izgrađena je u jednom od najpoznatijih svetskih brodogradilišta u Holandiji

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati