Svet

[ Izvor: Mediji ]

21. 11. 2022. 20:41 0

Preminuo glumac Mladen Vasari

Poznati pozorišni, televizijski i filmski glumac, koga su svi zavoleli zbog lika malog Pere iz kultnog dečijeg filma "Družina Pere Kvržice", Mladen Vasari, preminuo je nakon duge i teške bolesti u 69. godini života u Zagrebu.

Tužnu vest objavila je na Fejsbuk stranici Gradskog pozorišta "Zorin dom" Karlovac.
- U 69. godini života napustio nas je velikan hrvatskog glumišta Mladen Vasari. Iza sebe je ostavio neizbrisiv trag još od malih nogu kada ga pamtimo kao Peru Kvržicu, te mnogobrojnim ulogama i predstavama koje smo rado gledali. Karlovačka publika sigurno će ga pamtiti po maestralnoj ulozi Bažuleka u poslednjoj režiji velikana Georgija Para "Dobri čovek Bažulek". Mirno putuj Vaske, nedostajaće tvoj zarazni osmeh, neverovatna energija i znanje. Počivao u miru - stoji u Facebook objavi.Vasari je rođen 9. maja 1954. godine u Sloveniji, a diplomirao je na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu 1976. godine, a potom i završio privatnu školu francuskog glumca Jacquesa Lecoqa u Parizu.

Boraveći u inostranstvu, glumio je u mnogim engleskim, nemačkim i francuskim pozorišnim trupama ostvarivši veći broj uloga u delima Šekspira, Molijera, Servantesa i Aristofana. Nastupao je na radiju, igrao u filmovima i TV serijama, te je predavao na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati