Svet

[ Izvor: BN ]

03. 10. 2022. 00:27 9

Jelena Trivić proglasila pobedu na izborima za predsednika Republike Srpske!

Pokret demokratskog preporoda (PDP) proglasio je pobedu Jelene Trivić za predsednika Republike Srpske, na osnovu 72,3 odsto prebrojanih glasova.

Jelena Trivić se prvi put posle izbora obratila, istakavši da je "ovo pobeda naroda".

- Biću predsednica svih građana. Za sve ima mesta pod ovom zastavom. Obračunaćemo se sa korupcijom i kriminalom. Ovo je tek početak pobeda - naglasila je Trivić i dodala:

- U predsedničkoj trci smo bili gospodin Dodik i ja. Bila je jako teška i naporna kampanja, a verovala sam u Boga i u narod Republike Srpske. Narod je uspeo da prosudi šta je dobro i šta nije. Ja ću biti predsednica svih građana Republike Srpske. Pred zastavom Republike Srpske ima mesta za sve. Pratićemo politiku Beograda i njenu politliku i nikada nećemo raditi protiv nje. Naš glavni cilj je da ekonomski osnažimo RS i da sačuvamo narod Republike Srpske - rekla je Trivić.

Pre samog obraćanja Jelene Trivić, predsednik PDP-a Branislav Borenović saopštio je da je na osnovu 72,3 posto prebrojanih glasova Jelena Trivić osvojila 263.560 glasova ili 51,2 odsto, a njen protivkandidat Milorad Dodik iz SNSD-a 225.265 glasova ili 48,7 posto.

On je istakao da je razlika u korist Jelene Trivić nedostižna.

Da podsetimo, tokom večeri je Milorad Dodik na Tviteru naglašavao da je u prednosti, dok su iz PDP isticali da pobeđuje Jelena Trivić.

Na kraju krajeva, konačnu reč daće Centralna izborna komisija (CIK), koja je istakla da će u ponedeljak u devet ujutru saopštiti rezultate.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati