Svet

Direktno.rs

26. 09. 2022. 17:09 3

Pobio decu, na pištolju napisao "MRŽNJA" (FOTO)

Ruska policija je saopštila da je Artem Kazancev, naoružani napadač koji je ovog ponedeljka u školi u Ičevsku ubio najmanje 15 osoba, među kojima i 11 dece, na pištolju sa kojim je usmrtio žrtve napisao "mržnja".

- Istražitelji ruskog istražnog komiteta su utvrdili identitet napadača na školu u Iževsku. Radi se o Artemu Kazancevu, rođenom 1988. godine, rodom iz grada Iževska, koji je završio ovu školu… Proučava se ličnost napadača, njegovi pogledi i okruženje. Proverava se njegova privrženost neofašističkim stavovima i nacističkoj ideologiji - naveli su.

Dva pištolja i velik broj šaržera za njih nosio je muškarac koji je u ponedeljak ujutro napao školu u Iževsku, vidljivo je u snimku, koju je objavio Istražni odbor Ruske Federacije.

Snimak prikazuje najmanje dva pištolja. Napadač je pripremio 10-ak okvira s mecima kalibra 9 milimetara. Na njima je crvenom bojom ispisana reč "mržnja".

Napadač je izvršio samoubistvo. Bio je bio u crnoj odeći, nosio crnu duksericu, a na grudima je imao svastiku - nacistički simbol, saopštila je danas ruska Istražna komisija.

Ruski poslanik Aleksandar Kinštajn izjavio je da je napadač bio naoružan sa dva neubojita pištolja koja su izmenjena da ispaljuju bojevu municiju.

Kako navodi tamošnja policija, lice koje je počinilo napad pripadalo je neofašističkoj organizaciji ili grupi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati