Svet

[ Izvor: N1 ]

10. 09. 2022. 09:05 1

Voz se nije zaustavio na znak stop

U železničkoj nesreći koja se u petak uveče dogodila u Hrvatskoj, kod Novske u mestu Raić poginule su tri, a 11 osoba je povređeno. Povređeni su prevezeni u bolnice u Slavonskom Brodu, Pakracu i Novoj Gradiški, objavio je u subotu Vladin portparol.

Tomislav Antun Biber, glavni istražilac železničkih nesreća iz Agencije za istraživanje nesreća u vazdušnom, železničkom i pomorskom saobraćaju kaže da se, prema spoznajama, voz nije zaustavio na znak stop.

„Vidljivo da je došlo do naleta putničke garniture na teretni voz, koji je ostao u kvaru. Prema nekakvim spoznajama, putnički voz nije se zaustavio na signalu stop“, rekao je Biber za 24sata.

Uviđajem će se utvrditi zbog čega se voz nije zaustavio i kako je došlo do naleta.

Hrvatske železnice su se takođe oglasile o nesreći.

„U nesreći ima stradalih i teško povređenih osoba. Na mestu nesreće su dežurne službe. Uzrok nesreće biće poznat nakon istrage. Voz 2506 vozio je na relaciji Vinkovci – Novska.

HŽ Putnički prevoz izražava saučešće porodicama smrtno stradalih osoba“, naveli su iz HŽ-a.

Predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković nakon obilaska mesta nesreće rekao je u subotu da su, prema trenutnim podacima, stradale tri osobe, a 11 ih je povređeno, ali da niko nije životno ugrožen te da nema podataka o drugim stradalima.

„Nekoliko povređenih osoba su hrvatski državljani, a nekoliko stranih“, potvrdio je Plenković napomenuvši da se podaci o njima mogu dobiti od Crvenog krsta u Novskoj. Nije želeo da govori o identitetu poginulih osoba pre nego što se provere i najavio da na teren treba da izađe Županijsko državno tužilaštvo iz Siska koje će to da utvrdi objavi. Hospitalizovano je trenutno 11 osoba – u Pakracu jedna, u Novoj Gradiški sedam i u Slavonskom Brodu tri, dodao je.

Plenković je u petak uveče obišao mesto nesreće.

“Pričao sam ovde s ljudima iz Ministarstva saobraćaja i Hrvatskih železnica, oni ne pamte ovakvu nesreću gde je učestvovao putnički voz”, rekao je Plenković sinoć.

“Budući da je reč o lokalnoj liniji, on staje na puno stanica. Nesreća se dogodila desetak minuta pre krajnje destinacije. Za sada nemamo drugih informacija”, rekao je Plenković odgovarajući na pitanje da li se radi i o migrantima.

Bilo je 13 putnika u putničkom vozu, a jedna osoba u vozu koji je stajao, i to mašinovođa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati