Svet

[ Izvor: Mediji ]

20. 05. 2022. 22:36 0

Tornado u Nemačkoj, dvoje mrtvih, 30 povređenih (VIDEO)

Tornado je u popodnevnim satima pogodio zapad Nemačke i najveću štetu naneo u gradu Padeborn, gde je povređeno najmanje 30 ljudi. Kako prenosi AP, vlasti su saopštile da je tornado kidao krovove kuća, rušio drveće i kilometrima raznosio krhotine.

Meteorolozi su upozorili da se danas u Zapadnoj i Centralnoj Nemačkoj očekuju obilne padavine i grad i nevreme sa udarima vetra do 130 km/h. U četvrtak je nevreme već poremetilo saobraćaj jer je vetar čupao drveće. Drveće je završilo na prugama i putevima, a u Zapadnoj Nemačkoj je poplavljeno stotine podruma.

Povređeno je između 30 i 40 ljudi, od kojih najmanje 10 ima teške povrede“, saopštila je policija Paderborna posle tornada. Oni su pozvali ljude da ostanu u svojim domovima kako ne bi uznemiravali spasioce i ne bi ugrozili sopstvenu bezbednost.

Teška šteta od nevremena zabeležena je i u obližnjem gradu Lipštatu. Toranj crkve u gradu je srušen, a nemačka novinska agencija DPA javila je da je više od 100 ljudi privremeno zadržano u lokalnom otvorenom bazenu nakon što je oboreno drveće blokiralo izlaz.

Regionalna vatrogasna služba saopštila je da su svi raspoloživi spasioci raspoređeni u tu oblast. Dvojica francuskih državljana poginula su u Balenštedu nakon što je njihov paraglajder zahvatio jak nalet vetra nakon poletanja.

Portparol vatrogasne službe rekao je da su krovovi uništeni i oboreno drveće širom grada. Prozori su razbijeni, a automobili uništeni granama koje su padale. Neka od stabala su iščupana iz korena, izvestila je opština Altenbeken kod Paderborna – kao da ih je džinovska ruka iščupala iz korena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati