Svet

Direktno.rs

19. 05. 2022. 21:45 0

Makron: Rat u Ukrajini bi mogao da se proširi

Francuski predsednik Emanuel Makron ponovio je zabrinutost oko rizika širenja ukrajinskog rata na okolne zemlje, prilikom prijema predsednice Moldavije, suseda Ukrajine.

- Širenje sukoba na susedne zemlje ne može biti isključeno - rekao je Makron ukazujući na "nedavne incidente" u moldavskom regionu Pridnestrovlju, gde su već stacionirane ruske trupe i gde su bile eksplozije, prenosi agencija AP.

- Francuska ostaje posebno budna prema bezbednosnoj situaciji u regionu - rekao je francuski predsednik.

On je pohvalio pomoć koju Moldavija pruža izbeglicama iz Ukrajine. Ta mala prozapadna bivša sovjestska republika suočena je sa prilivom izbeglica iz Ukrajine.

Makron je pozvao evropske vođe da daju brzi prvi odgovor na podnet zahtrev Moldavije za članstvo u EU.

Moldavska predsednica Maja Sandu pozdravila je Makronovu "inicijativu" o formiranju evropske političke zajednice, koja bi prema njoj dozvolila Moldaviji da "ubrza" pristup Evropskoj uniji, prenosi Frans pres.

- Pozdravljam inicijativu predsednika Makrona o formiranju evropske političke zajednice koja će podržati i ubrzati naš proces pristupanja EU - rekla je ona u izjavi sa svojim francuskim kolegom ispred Jelisejske palate.

Ona je rekla da je Moldavija zemlja koja ima evropsku istoriju i koja će bez sumnje imati evropsku budućnost, izrazivši "rešenost" Kišinjeva da postane zemlja članica EU.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati