Svet

M. Z.

25. 04. 2022. 21:09 8

Ilon Mask kupio Tviter za 44 milijarde dolara!

Ilon Mask, vlasnik "Tesla Motorsa" i "SpaceX", inače najbogatiji čovek na svetu, kupio je društvenu mrežu Tviter za 44 milijarde dolara.

Tviter je večeras objavio da je prihvatio Muskovu ponudu.

Da podsetimo, Ilon Mask je početkom aprila kupio 9,2 odsto akcija Tvitera. Nakon ove objave vrednost deonica Tvitera porasla je za više od 25 procenata. Mask je tada postao jedan od najvećih deoničara kompanije, budući da je posedovao četiri puta više deonica od osnivača Tvitera Džeka Dorsija, čiji je udeo 2,25%.

"Tviter mora da postane privatna kompanija"

Nedelju dana nakon što je kupio deonice, Mask je dao ponudu za kupovinu Tvitera, te je rekao da će, u slučaju da njegova ponuda ne bude prihvaćena, razmisliti o svojoj poziciji deoničara.

- Odlučio sam da ulažem u Tviter jer verujem u njegov potencijal da bude platforma za slobodu govora širom sveta, a smatram da je sloboda govora društveni imperativ za funkcionalnu demokratiju - napisao je Mask u prijavi finansijskom regulatoru, prenosi BBC.

- Međutim, nakon što sam investirao, shvatio sam da kompanija u sadašnjoj formi neće ni napredovati ni služiti ovom društvenom imperativu. Tviter mora da postane privatna kompanija. On ima ogroman potencijal, a ja ću ga osloboditi - dodao je.

Ima više od 80 miliona pratilaca na Tviteru

Mask je jedan od najpopularnijih korisnika Tvitera, sa više od 80 miliona pratilaca. Često objavljuje i detalje o svojim kompanijama, zbog čega je u više navrata bio optužen za manipulisanje tržištem, a protiv njega je bilo pokrenuto i nekoliko istraga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati