Svet

[ Izvor: Vijesti.me ]

19. 01. 2022. 19:54 5

Krivokapić podneo inicijativu za smenu Abazovića

Premijer Zdravko Krivokapić saopštio je da je Skupštini Crne Gore podneo inicijativu za smenu Dritana Abazovića.

On je na Tviteru napisao i da je predložio ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića za novog potpredsednika Vlade Crne Gore, prenose podgoričke Vijesti.

- Evropa sad! Za zdravu Crnu Goru - napisao je Krivokapić.

U predlogu za smenu Abazovića, Krivokapić je naveo da su "19. 1. 2022. godine, nakon višemesečnog neslaganja sa magistralnim pravcima razvoja Vladinih politika, poslanici Građanskog pokreta URA, zajedno sa delom poslanika DPS-a i ostalih partija bivše vlasti, predali Skupštini Cme Gore zahtev za izglasavanje nepoverenja Vladi Crne Gore".

- Potpredsednik Abazović, kao predsednik pomenute političke organizacije, nije javno osporio ovu inicijativu, čime se direktno svrstao u red onih koji rade protiv interesa građana i zajedno kreiranih i definisanih ciljeva. Smatram nedopustivim i neprimerenim takav odnos prema potpisanom Sporazumu lidera tri pobedničke koalicije iz septembra 2020. godine, prema obavezama preuzetim potom u izvršnoj vlasti i prema građanima Cme Gore koji su od nas očekivali složno i zakonito političko delovanje svih članova Vlade. Nekorektnost kojom se ruši Vlada čiji je član, uz istovremeno čuvanje pozicije na koju je izabran, rušenje principa i Ustavnih načela na kojima počiva funkcionisanje Vlade, neoprostivi su razlozi zbog kojih Skupštini predlažem razrešenje potpredsednika Abazovića - navodi se u predlogu koji je podneo Krivokapić.

U predlogu za imenovanje Spajića za novog potpredsednika Vlade, Krivokapić je naveo da ga za tu poziciju preporučuju rezultati koje je ostvario kao ministar finansija i socijalnog staranja.

- I, ujedno, nastavi da obavlja funkciju ministra finansija i socijalnog staranja - naveo je Krivokapić u predlogu.

Koalicija "Crno na bijelo", čiji je lider Abazović, podnela je danas Skupštini Crne Gore inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi.

Inicijativu je potpisao 31 poslanik.

Nakon podnete inicijative prvi se oglasio ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, koji je naveo da "ministri u Vladi smatraju da Abazović treba da podnese ostavku".

Na objavu Milatovića reagovali su ministri MUP-a Sergej Sekulović, spoljnih poslova Đorđe Radulović i kapitalnih investicija Mladen Bojanić, koji su demantovali da su podržali stav da se Abazović smeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati