Svet

Direktno.rs

02. 11. 2021. 11:49 0

Eksplozije u Kabulu: Najmanje 15 žrtava

Više od 15 osoba je poginulo, a 34 povređeno u eksplozijama koje su se dogodile u najvećoj vojnoj bolnici u Kabulu, prenosi Rojters.

Dve snažne eksplozije dogodile su se danas u blizini vojne bolnice u Kabulu. Bilal Karimi, zamenik portparola talibana, potvrdio je da su se eksplozije dogodile ispred bolnice sa 400 kreveta.

- Najmanje dve eksplozije praćene zvukom pucnjave desile su se u blizini vojne bolnice Sardar Mohamed Daud Kan u Kabulu - rekao je svedok koji živi u blizini.

Na snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama, vide se dim i vrata u blizini bolnice.

Agencija Ria Novosti prenosi da je eksploziju izazvao bombaš samoubica. I u izveštaju ruske agencije navodi se da se nakon detonacija čula pucnjava.

Da podsetimo, talibani su preuzeli vlast u Avganistanu nakon što je prvi čovek SAD Džozef Bajden odlučio da okonča najduži američki rat i povuče vojsku iz te zemlje. Talibani su 15. avgusta preuzeli prestonicu Kabul, a nekoliko dana kasnije, dok su evakuacije stranih državljana bile u toku u aerodromu u Kabulu dogodio se napad u kojem je stradalo više od 100 ljudi.

Dve nedelje kasnije dogodio se drugi napad bombaša samoubice. Meta su bili vernici koji su se okupili u džamiji u provinciji Kunduz na molitvi petkom. U napadu je ubijeno najmanje 100 ljudi.

Za oba napada odgovornost je preuzela grupa ISIS-K.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati