Svet

Direktno.rs

01. 08. 2021. 21:14 30

FRANCUZI PIŠU: Vučićeve i Milove veze sa kriminalom

Ugledni francuski dnevni list „Le Monde“ objavio je danas tekst pod naslovom „Organizovani kriminal u srcu državnog sistema“. U tekstu se govori o tome kako su srpske i crnogorske kriminalne grupe učestvovale u trgovini droge poreklom iz Južne Amerike koja se dopremala do čitave Evrope, a sve u sprezi sa zvaničnim vlastima.

Posebno se ističe brutalnost njihovih međusobnih sukoba, koji su počeli 2014. godine, a intenzivirani 2016. nakon ubistva Aleksandra Stankovića (Saleta Mutavog), kako se navodi.

U tekstu se posebno naglašava uloga braće srpskog i crnogorskog predsednika, Andreja Vučića u Beogradu i Aca Đukanovića u Podgorici.

Citiran je i evropski diplomata koji kaže da su se „u ime geopolitike, zatvarale oči pred inkriminišućim aktivnostima Srbije i Crne Gore“. Navodi se da da su srpske i crnogorske vlasti favorizovale „kavački klan“, čiji su članovi „održavali bliske veze sa huliganima povezanim sa Vučićem“.

Navodi se i da je grupa „Janičari“, kasnije preimenovana u „Principe“, konstantno jačala od dolaska Vučića na vlast, kao i da su bili angažovani tokom ceremonije njegove inauguracije Vučića, a da je predsednikov sin Danilo redovno viđan u društvu ovih huligana.

U tekstu koji objavljen na nekoliko strana se i objašnjava se da je vezu države i ove huliganske grupe održavala Dijana Hrkalović, koju je kako piše „Le Monde“, Vučić postavio na mesto državnog sekretara MUP-a.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati