Svet

[ Izvor: Mediji ]

31. 07. 2021. 18:53 7

Sukob na ulicama Pariza, veliki protest protiv kovid pasoša

Na hiljade Francuza protestovalo je danas u Parizu zbog uvođenja specijalnih kovid propusnica. Ulicama se orilo "sloboda, sloboda", a došlo je i do sukoba građana sa policijom koja je prethodno upotrebila suzavac.

Francuski parlament je usvojio zakon koji zahteva posedovanje kovid propusnice u većini mesta od 9. avgusta, jer se broj zaraženih povećava i raste broj hospitalizacija.

Demonstranti su marširali Parizom, a francuska policija u punoj opremi za nerede pesnicama je gurala pojedine demonstrante i upotrebila suzavac protiv nekih od njih.

Oko 3.000 pripadnika snaga bezbednosti raspoređeno je u francuskoj prestonici tokom treće subote protesta. Policija je zauzela položaje duž Jelisejskih polja kako bi tu aveniju zaštitila od demonstranata.

U Parizu su već održana četiri protesta, a pripadnici policije sukobili su se sa demonstrantima tokom marša. Policajci su u nekoliko navrata koristili pesnice

Jednu grupu demonstranata predvodila je liderka ultradesničarske stranke Nacionalno okupljanje Marin Lepen, dok je treću grupu, koja je marširala prema Ministarstvu zdravlja predvodio Florijan Filipo iz stranke Patriota.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati