Svet

Direktno.rs

10. 06. 2021. 17:56 2

Zbog šamara Makronu biće četiri meseca u zatvoru

Demien T. (28), momak koji je pre nekoliko dana ošamario francuskog predsednika Emanuela Makrona, priznao je krivicu za napad i najverovatnije će provesti četiri meseca u zatvoru, od ukupno 18, koliku kaznu traži Tužilaštvo.

Muškarac identifikovan kao Demien T. optužen je za napad na predsednika Makrona. On se nedavno pojavio pred sudijom i priznao "šamaranje šefa države i izgovaranje reči kojima se osuđuje državna politika", rekao je javni tužilac Aleks Perin.

Tužilaštvo za ovaj postupak traži kaznu zatvora od 18 meseci, od kojih će četiri zasigurno provesti u zatvoru, dok bi ostatak kazne mogao da odsluži uslovno.

Snimak napada postao je viralan na društvenim mrežama, a na njemu se vidi kako Makron prilazi grupi ljudi koja se okupila da ga pozdravi. Jedan od okupljenih u tom momentu podiže ruku i udara Makrona u lice, nakon čega je reagovalo njegovo obezbeđenje.

Predsednik je odmah udaljen na sigurnu lokaciju, dok je deo obezbeđenja savladao napadača i čekao policiju. On je odmah potom uhapšen, a veruje se da će suđenje započeti u najbržem roku, kao i da Demiena čeka kazna zatvora od maksimum 18 meseci.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati