Svet

[ Izvor: Mediji ]

30. 04. 2021. 16:16 1

"U stampedu 45 žrtava nema naših državljana"

Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je da je, prema poslednjim informacijama, broj žrtava u stampedu na verskom obredu u mestu Maunt Meron porastao na 45, i da među žrtvama nema srpskih državljana.


Nikolić je rekao da među stradalima ima i dece, kako je nagovestio državni sekretar izraelskog ministarstva zdravlja Šezdri Levi.

- Objavljena su imena stradalih, a broj poginulih je, na žalost, porastao na 45. Premijer Benjamin Netanjahu je obećao temeljnu istragu, naglasivši da je policija sprečila čak i veću tragediju - izjavio je Nikolić za "Radio Beograd 1".

Dodao je da među ultra religioznom populacijom, inače, nema puno srpskih državljana, ali dodaje da se za svaki slučaj, "sve proverava temeljno i detaljno".

Počasni konzul Aleksandar Nikolić kaže da je ovo jedna od najtežih tragedija u istoriji Izraela, kada se izuzmu one prouzrokovane terorističkim ili ratnim dejstvima.

Navodi da je komandant policijskih snaga za severni distrikt, Šimon Lavi, preuzeo punu odgovornost i da je svima već potpuno jasno da interna istraga ovog puta neće biti dovoljna, kao ni ona Ministarstva za unutrašnju bezbednost.

- Ono što se iskristalisalo za sada je da su za nesreću odgovorne niske, gvozdene barijere koje je postavila policija kako bi kanalisala prohod hodočasnika - rekao je Nikolić.

Inače, tragediju je, prema njegovim rečima, izazvalo klizanje hodočasnika, kako na stepenicama tako i na nagibu kod ulaza u hodočasno mesto.

- U tom uskom nagibu hodočasnici su bili sprečeni pregradama da se spasu od pada, kao i provizornim zidom koji ih je delio od planinskog ponora -  rekao je Nikolić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati