Svet

M. R.

03. 03. 2021. 16:12 1

Orbanov Fides napustio EPP grupu! (FOTO)

Premijer Mađarske Viktor Orban u pismu koje je uputio predsedniku grupe Evropske narodne partije Manfredu Veberu, rekao je da njegova partija Fides podnosi ostavku na članstvo u grupi najvećoj i najstarijoj u Evropskom parlamentu - EPP, koja je deo desnog centra Evropske unije. Kao jedan od razloga za svoju odluku, Orban je naveo "izmene i dopune pravila grupe EPP", koje su, kako je istakao "očigledno neprijateljski potez protiv Fidesa".

 

- Dok su stotine i hiljade Evropljana hospitalizovani i dok naši doktori spašavaju živote, krajnje je razočaravajuće videti da je grupa EPP paralizovana svojim unutrašnjim administrativnim pitanjima i da pokušava da utiša i onemogući našu demokratski izabranu vladu - naveo je Orban u svom pismu.

Kako je dodao, izmene i dopune pravila grupe EPP su očigledno neprijateljski potez protiv Fidesa i njihovih glasača.

- Ograničavajući našu sposobnost da obavljamo svoje dužnosti kao izabrani zastupnici Evropskog Parlamenta, lišava mađarske glasače njihovih demokratskih prava. Ovo je antidemokratski, nepravedno i neprihvatljivo. Stoga je upravno telo Fidesa odlučilo da odmah napusti EPP grupu - istakao je Orban i dodao da će njihovi evropski poslanici nastaviti da govore za njihove glasače i braniće najbolji interes Mađara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati