Svet

[ Izvor: Beta ]

26. 02. 2021. 17:23 0

Na protestima u Skoplju povređeni policajci i novinari

Nekoliko policajaca je poveređeno i napadnuta je ekipa makedonske novinske agencije MIA  na protestima u Skoplju u znak podrške osuđenima u slučaju petostrukog ubistva nazvanom "Monstrum".

Ta državna agencija je, pozivajući se na izvore u Ministarstvu unutrašnjih poslva, javila da je povređeno sedam polcajaca.

Deo demostranata je nosio albanske zastave i izvikivao "Velika Albanija!", a grupa sa  fantomkama na glavama je bacala kamenje na policajce, koji su u suzvijanju protesta koristili i "šok bombe".



Polcijski kordon sa oklopnim vozilima je sprečio demonstrante da dodju do sudskog kompleksa, odakle su nameravali da priduže zo zgrade parlameta i vlade. Nakon što nisu uspeli da prodju kordon demonstranti su se razišli. 

U smirivanje demokstranata su se, prema izveštajima medija, uključili i poslanici opzicionih albanskih partija Alternativa i Alijansa za Albance, Skender Redžepi I Elmi Aziri.  

 

Protesti su organizovani nakon što je u utorak Skopski krivični sud  u ponovljenom procesu "Monstrum" ponovo osudio na doživotni zatvor trojicu muškaraca optuženih za petostruko ubistvo na Smiljkovskom jezeru kod Skoplja, a dvojicu na višegodišnje zatvorske kazne.

Na doživotni zatvor za terorizam prvostepeno su osudjeni Alil Demiri i Afrim Ismailović, koji su poslednjih devet godina u bekstvu na Kosovu, kao i Agim Ismailović, dok je Haki Aziri osudjen za pomaganje, na devet godina, a Fejzi Aziri na 15 godina.

Sudija Ognjen Stavrev ocenio je da ubistvo četiri makedonska mladića od 18 do 21 godine i 45-godišnjeg muškarca koji je bio u ribolovu tog 12. aprila 2012. godine ne predstavlja "obični krivično-pravni dogadjaj, već monstruzno sadističko ubistvo i likvidaciju dece koja su tek postala punoletna i jednog mladog čoveka".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati