Pratili i snimali Amfilohija, Krivokapića, Bečića... | Svet | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Svet

[ Izvor: Vijesti ]

25. 02. 2021. 16:50 3

Pratili i snimali Amfilohija, Krivokapića, Bečića...

Od početka prošle godine, do izbora 30. avgusta, agenti tajne službe svakodnevno su nezakonito pratili i snimali pokojnog mitropolita Amfilohija Radovića, lidere političkih partija i novinara.

Tajni agenti svakodnevno, makar po dva sata, snimali su i pratili Zdravka Krivokapića, Aleksu Bečića, Andriju Mandića, Milana Kneževića, Vladimira Jokovića, Slavena Radunovića, Gorana Danilovića, Borisa Bogdanovića, Mila Božovića, Marka – Bata Carevića, Nevenku Bošković Ćirović i novinara Petra Komnenića, pišu Vijesti.

Specijalno državno tužilaštvo i njihov Specijalni policijski tim za to su optužili bivšeg šefa Agencije za nacionalnu bezbednost Dejana Peruničića i njegovog podređenog Srđu Pavićevića.

Po Peruničićevom usmenom nalogu Pavićević je tajnim agentima naređivao da svakodnevno, makar po dva sata, snimaju i prate aktuelnog premijera Zdravka Krivokapića, predsjednika Skupštine Aleksu Bečića, političare Andriju Mandića, Milana Kneževića, Vladimira Jokovića, Slavena Radunovića, Gorana Danilovića, Borisa Bogdanovića, Mila Božovića, Marka - Bata Carevića, Nevenku Bošković Ćirović i novinara Petra Komnenića.

Šef Specijalnog policijskog tima Dragan Radonjić je objasnio da su postupali po prijavi v.d. direktora ANB-a Dejana Vukšića koji je dostavio dokaze o nezakonitom postupanju prethodne garniture tajne policije.

On je kazao i da su Peruničić i Pavićević juče saslušani u svojstvu osumnjičenih.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da su tajni agenti po sat ili dva, svakog dana nezakonito pratili i snimali ljude.

Objasnio je i da za sada ne znaju da li je i za šta taj materijal korišćen.

- Na osnovu do sada prikupljenih dokaza postoji osnovana sumnja da je prijavljeni S P u svojstvu odgovornog lica u ANB-u, počinio gore navedeno krivično delo na način što je od januara do septembra meseca 2020 godine protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja nanio štetu i teže povrijedio prava imenovanih lica na način što je postupao po usmenim nalozima osumnjičenog D P, i u više navrata davao usmene naloge službenicima ANB-a kojima je bio nadređeni rukovodilac da izvrše praćenje i osmatranje imenovanih lica uz korišćenje tehničkih sredstava za fotodokumentovanje na području opština Podgorica, Cetinje i Budva, što su službenici ANB-a i uradili, kojom prilikom je koordinirao i sam učestovao u ovim aktivnostima, bez prethodno izdatog pisanog naloga, za praćenje i osmatranje, i ako je znao i bio dužan da zna da je to suprotno članu 11 Zakona o Agenciji za nacionalnu bezbednost - rekao je Radonjić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Nije šija nego vrat

Zoran Živković [16.04.2021.]


Video dana

Dobitnik Oskara za ovu godinu

Anketa

U koju vakcinu najviše verujete?

Rezultati