Svet

[ Izvor: Mediji ]

16. 01. 2021. 11:43 1

Angela Merkel dobila naslednika!

Nemački demohrišćani izabrali su naslednika nemačke kancelarke Angele Merkel. Armin Lašet izabran je za novog predsednika Hrišćansko-demokratska unija (CDU).

Hiljadu i jedan delegat nemačkih demohrišćana danas je bira novog predsednika stranke - na prvom virtuelnom stranačkom kongresu.

Kako piše "Dojče vele", na stranačkom kongresu zvanično se ne radi o nasledniku Merkelove, već "samo" o borbi za predsednika CDU. Ali s obzirom da su demohrišćani već mesecima, kako pokazuju ankete, daleko najjača stranka, automatski se postavlja i pitanje kancelarskog kandidata: onaj ko bude šef CDU, trebalo bi da bude pogodan i za kancelara.

Trojica političara su bili kandidati za predsednika: bivši šef poslaničkog kluba u Bundestagu Fridrih Merc, premijer savezne pokrajine Severne Rajne-Vestfalije Armin Lašet i stručnjak za spoljnu politiku Norbert Retgen.

Izbor Lašeta bi verovatno značio nastavak politike Angele Merkel. Premijer Severne Rajne-Vestfalije je jednako snažno podržao kancelarku i u njenom izbegličkoj politici i u otvaranju prema levom političkom spektru. Možda je to razlog što je Merkelova jasno stavila do znanja da favorizuje Lašeta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati