Svet

[ Izvor: Jutarnji list ]

01. 01. 2021. 22:17 0

Poznata imena osmoro nastradalih u BiH (FOTO)

Smrt osmoro mladih koji su pronađeni mrtvi tokom kobne novogodišnje proslave u selu Tribistovo u opštini Posušje, potresla je celu BiH i region. Iz sata u sat iz ovog malog mesta stižu tragične vesti o smrti osmoro prijatelja. Na mesto tragedije stigli su i njihovi roditelji, a na svetlo isplivavaju i novi detalji. Svi stradali su rođeni 2001. godine.

- Pustite je da je vidim, da je zagrlim. Ja moram otići tamo - očajno je zapomagao jedan otac od devojke koja se zajedno s još tri kolegice i četiri mladića ugušila u novogodišnjoj noći.

Na mestu tragedije okupili su se njihovi roditelji koji očekuju da će im biti dozvoljeno da ih vide i zagrle bar poslednji put.

Policija im zasad ne dopušta prilazak kući u kojoj je sedmoro mladih izgubilo život dok se ne završi uviđaj.

- Ne verujemo da se ovo događa. Još juče smo pričali, imali planove - ispričao je jedan od rođaka preminulog Ivana Miličevića.

Uz Ivana (19) preminuo je i njegov vršnjak Stipe Romić, zatim Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković i Stjepan Jukić.

Poslednja želja roditelja nije ispunjena, jer posle nekoliko sati policijskog uviđaja policija je tela nastradalih prebacila u Univerzitetsku kliniku u Mostaru gde će se obaviti obdukcija, posle čega će tela stradalih biti predata roditeljima.

Podsetimo, osmoro mladih okupili su se u novgodišnjoj noći u mestu Tribistovu, u podnožju planinskoga vrha Radovana i nadomak Blidinja kako bi najluđu noć proveli zajedno s najboljim prijateljima. Nažalost, ispostavilo se kako im je to bio posldnji susret.

Nastradali su tokom novogodišnje noći komunicirali sa rodbinom i prijateljima šaljući im fotografije. Okupili su se u vikendici koja nije spojena na elektroenergetsku mrežu, pa su se gejali na agregat. Po prvim informacijama upravo je agregat koji proizvodi struju izazvao tragediju, ali policija nije u to sigurna zbog čega su tela poslata na obdukciju. Naime, uz agregat koji se nalazio u pomoćnoj prostoriji, prema informacijama Večernjeg lista u kuću su mladi doneli i ‘gasni top’, koje uspešno zagreava prostorije, ali i jako brzo ‘isisava’ kiseonik.

- Ne može se tvrditi da je njihovu smrt izazvao agregat. Pripadnici policije zajedno s dežurnim tužiocem sproveli su istragu, koja će utvrditi što se tačno dogodilo - rekao je dirktor policije Županije zapadnohercegovačke Milan Galić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati