Svet

Direktno.rs

02. 12. 2020. 14:53 1

Krivokapić: Vlada neće biti manjinska, nego narodna!

Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić pre nekoliko dana je imenovao nove ministre, a danas je u Skupštini predstavio ekspoze. Govorio je na kojim će načelima počivati nova Vlada, te je istakao da ona neće biti manjinska, nego narodna.

- Tek sada su stvoreni svi neophodni preduslovi da se obrazuje prva demokratska Vlada. Iz tog razloga potpuno smo svesni da je naša obaveza istorijska i neponovljiva. Glavni cilj nove vlasti biće da, jednom kada odemo sa ovih funkcija, Crna Gora bude uređenija, složnija i bogatija nego što je sada. Vlada neće biti manjinska, nego narodna - istakao je Krivokapić.

Naveo je da je režim Mila Đukanovića naneo nesagledivu štetu Crnoj Gori.

- Kriza je velika, odlazeća vlast je primenila i sprovodi scenario spržene zemlje kako bi nam dodatno otežala posao, ali to nas nije pokolebalo. Svesno smo da se postojeća krioza može prevazići isključivo reformama, poštenim i domaćinskim upravljanjem, znanjem i permanentnim radom na jačanju ekonomije i unapređivanju vladavine prava - rekao je Krivokapić i naglasio:

- U politiku sam ušao srcem, ljubavlju, sa verom i željom za bolju budućnost Crne Gore - ljubavlju prema Crnoj Gori i narodu, a srcem radi učivanja pradedovskog zaveta, sa željom da zajedno stvorimo bolju budućnost za sve nas i za nađu decu. Dobili smo mandat za promene. Kad bismo kojim slučajem zaboravili šta je narod poručio na ovim izborima i ako bismo pomislili da smo dobili mandat jer smo predodređeni da vladamo, tog trenutka bismo se mogli smatrati gubitnicima.

Istakao je budući premijer da će raditi sve kako bi ispunio obećanja.

- Trudiću se da budem premijer koji će manje govoriti, a više raditi, koji će biti samo jedan od vas, prisutan u narodu, sa težnjom da saslušam i razumem potrebe. Želim da ispunim obećanja svih koji su glasali za promene, ali i da odagnam strahove i bojazni onih koji se promena plaše.

Jedan od stubova na kojima će počivati buduća Vlada jeste borba protiv kriminala.

- Posebno ćemo se posvetiti borbi protiv organizovanog kriminala i korpucije na visokom nivou, s osvrtom na predmete koji su u sferi interesovanja javnosti. Povećaćamo bezbednost našeg društva hapšenjima članova organizovanih kriminalnih grupa, sprečavanjem teških zločina i napretkom u ključnim istragama koje su ostale nerešene.

Naveo je koji će biti jedan od prvih poteza.

- Jedan od nezaobilaznih poteza nove Vlade biće ukidanje NKT-a, koje nema zakonsku osnovu i politički je kreirano telo, te kreiranje stručnog tela u skladu sa Zakonom. Stručno telo biće sastavljeno od zdravstvenih radnika i stručnih lica koja će imati prioritetni savetodavni zadatak prilikom donošenja hitnih mera i plana borbe protiv pandemije, kako bi se zaštitilo zdravlje stanovništva, ali i očuvala ekonomija.

I na kraju - najavljena je i reforma policije.

- Policija mora da bude narodna, a ne partijska, mora da sarađuje sa građanima, a da građani imaju poverenja u njen rad, jer jedino tako svi dobijamo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati