Svet

Direktno.rs

29. 10. 2020. 16:32 5

BOŽOVIĆ I DRITAN Spin ambasadora Srbije u Crnoj Gori

Objavljivanje fotografije na kojoj razgovaraju u podgoričkom restoranu Vladimir Božović, ambasador Srbije u Crnoj Gori, i Dritan Abazović, lider građanskog pokreta URA, izazvala je brojne polemike u crnogorskim medijima, a i Vučićevim u Beogradu.

U Crnoj Gori taj sastanak većina posmatra kroz prizmu pritiska na aktere koji bi trebalo da sastave novu crnogorsku vladu, dok beogradska žuta štampa naivno napada predstavnika Srbije u Crnoj Gori. Navodni ataci i prekori kako Božović šuruje sa liderom stranke koja ne želi i čvrsto se protivi da vidi srpske predstavnike u novoj vladi nisu ništa drugo nego priprema novog, ali veoma providnog spina.

Šta treba da se desi? U predvečerje konačnog dogovora i načelnog pristanka lidera pobedničke koalicije oko preraspodele resora (jer malo je verovatno da će neko prokockati volju građana Crne Gore), pojavljuje se Božović kako razgovara sa Abazovićem, koji ga verovatno nije mogao odbiti, jer diplomatska aktivnost koju su u prethodnim danima imali predstavnici pobedničke koalicije podrazumevala je verovatno i neku vrstu razgovora sa ambasadorom Srbije.

Sada je svima jasno da će uspeh oko sastava nove vlade svakako pripasti i Aleksandru Vučiću, koji je preko svog ambasadora uspeo da "pomiri nepomirljive strane" i još jednom dokaže svoj spasilački kapacitet.

Voleli bismo da grešimo, ali dosadašnji diplomatski potezi Srbije kada je u pitanju Crna Gora, bojimo se da nisu uvek bili na liniji ako ništa drugo, onda istine. Svi se sećamo, mada pamćenje kod nas najkraće traje, nabavke specijalnog respiratora za lečenje mitropolita Amfilohija koji njemu pride nije nikada bio ni potreban.

Celo srpski establišment se digao na noge kako bi se spasao život čoveku koga većina u vladajućim strukturama u najmanju ruku ne simpatiše, ali vizionarski stavovi i potezi predsednika Srbije nadilaze sve te činjenice i on je lično tu specijalnu mašinu poslao u Podgoricu sa željom da mitropolit što pre ozdravi, a da se posle mnogo ne upliće u pitanje Kosova i Metohije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati