Svet

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

11. 10. 2020. 19:12 1

Nevreme na Jadranu: Gradovi pod vodom, kolaps saobraćaja...

Nevreme praćeno obilnom kišom i grmljavinom pogodilo je danas delove Hrvatske, najviše Istru i Kvarner, gde je palo više od 60 litara po metru kvadratnom, dok je u susednoj Sloveniji, na Kranjskoj Gori, pao i prvi sneg ove godine.

Poreč je pod vodom, što potvrđuje i snimak koji je na Fejsbuku objavio Radio Centar-Poreč na kojem se vidi da su automobili pod vodom. U Poreču je izmereno 49 milimetara.

Najviše kiše palo je u Rovinju, gde je do 16.30 sati zabeleženo čak 136 milimetara, saopštio je istarski meteo portal Istramet.

Obilna kiša nije poštedela ni Umag gde je izmereno 83 milimetra, a od ostalih gradova treba izdvojiti i Novigrad s 34 milimetra.

Autoput Rijeka-Zagreb od Kikovice do Delnica je otvoren samo za putnička vozila.

Meteorolozi najavljuju da bi na širem zagrebačkom području moglo pasti od 20 do 40 litara kiše po kvadratnom metru, od 25 do 45 na karlovačkom području.

Prodor hladnijeg vazduha mogao bi tokom dana usloviti prelaz kiše u sneg, na planinama, a moguće i ispod 1.000 m nadmorske visine, kao što se u srednjem delu dana već dogodilo u Kranjskoj Gori, koja se danas prvi put ove godine zabelela.

Na širem zagrebačkom području moglo bi pasti od 20 do 40 litara kiše po metru kvadratnom, od 25 do 45 na karlovačkom području.

Mogući su razvoji jakih olujnih sistema nad morem, pa i pijavice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati