Svet

Direktno.rs

29. 09. 2020. 21:35 17

PO NALOGU VUČIĆA Mandić i Knežević prave manjinsku Vladu?

Jutro nakon konstituisanja crnogorske skupštine jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, gostujući na jednoj TV u Srbiji, pohvalio se da je za novog predsednika Skupštine Crne Gore glasalo četrdesetpet poslanika, što je četiri više od neophodne većine. Svi su u toj izjavi prepoznali Mandićevu poruku Dritanu Abazoviću kako su njegova četiri poslanika u Skupštini Crne Gore pojeftinila.

U kasnijim gostovanjima je govorio da će nova Vlada biti formirana od izbornih pobednika, ali su mnogi zapamtili kako lider DF već kalkuliše čijim glasovima bi se iz igre mogao izbaciti lider URA Dritan Abazović.

Sam Abazović je više puta ponavljao da on nije taj koji, kako tvrde lideri DF, ne dozvoljava Srbima u Vladu, ali da ima otpor prema ideji da u tu vladu uđu lica koja su u prvostepenom postuku osuđena za državni udar.

Ma koliko sama presuda bila apsurdna, činjenica je da su Mandić i Knežević osuđeni za famozni državni udar iz 2016. godine, čiju konstrukciju je pomogao sam Aleksandar Vučić i time pomogao Đukanoviću da politički preživi.

Vredno je podsetiti se da je te 2016. godine Đukanović preživeo pomoću bošnjačkih poslanika, kojima je DF nudio čak premijersku fotelju samo da vladu formiraju sa DF. Zato sada licemerno zvuče poruke koje Mandić šalje o četiri poslanika Dritana Abazovića i njegovim navodnim zahtevima, ako se zna da je Bošnjacima pre četiri godine nudio i premijersko mesto samo da ne podrže Đukanovića.

Ništa manje licemerno ne zvuče polemike da li tu Vladu treba da vodi Krivokapić, čovek zahvaljujući kome je režim Mila Đukanovića konačno pao!

Dritan Abazović je od DPS sigurno mogao da dobije i mesto premijera i sve službe koje sada traži od pobednika izbora, ali on o tome nije hteo ni da pregovara. Pretrpeo je neviđen pritisak iz Crne Gore, ali i iz zemalja okruženja, i ostao dosledan da je u izbore krenuo da sruši režim koji trideset godina jede sve pred sobom.

Abazović je izgleda mogao da zaboravi sve osim da ga je Đukanović svojevremeno u skupštini nazvao bitangom. Zato priča Andrije Mandića i Milana Kneževića nije održiva ili njih dvojica misle da su oni jedini Srbi u Crnoj Gori koji bi mogli da preuzmu neke funkcije u novoj Vladi.

Razgovori u manastiru Ostrog su kulminirali u trenutku kada je mitropolit Amfilohije izgovorio upravo tu rečenicu!

Izvori bliski DF govore da bi Mandić i Knežević mogli da odigraju na kartu "manjinske vlade", i da bi bili faktor koji bu tu istu vladu destabilizovao i pre početka njenog političkog života. Ako su glasine o manjinskoj vladi tačne onda je jasno da su ime Zdravka Krivokapića, koji je vodio koaliciju u pobedu, i zbog čijeg ugleda je Koalicija Za budućnost Crne Gore i pobedila, izgovorili u nameri da ga „potroše“, predstavljajući ga kao onoga ko Srbima ne da u Vladu.

Njegova popularnost je tolika u narodu Crne Gore da lideri DF sada već pokušavaju da preduprede organizovanje nove političke partije na čijem čelu bi se našao profesor Krivokapić.

Otud besomučna kampanja protiv profesora Krivokapića iz režimskih medija u Beogradu i otud podvale kako neko Srbima ne da u Vladu.

Istina je da jedini koji u ovom trenutku, po nalogu Beograda, stoje na vratima Vlade Crne Gore za Srbe su Andrija Mandić i Milan Knežević!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati