Svet

[ Izvor: Sputnjik ]

29. 09. 2020. 16:20 1

Snimali film o Milovom režimu, policija ih uhapsila

Prvog dana snimanja dokumentarca "Crna Gora: Podeljena zemlja" u Podgorici, policija je filmski tim Borisa Malagurskog uhapsila i sprovela u Centar za bezbednost.

Ovo je na svom Tviter nalogu objavio sam režiser uz fotografiju crnogorske policije.

Nakon četiri sata saslušavanja u podgoričkom Centru za bezbjednost, tim je pušten da nastavi snimanje.

Podsetimo, u decembru prošle godine Malagurski je najavio novi dokumentarac pod nazivom "Crna Gora: Podeljena zemlja", kao kanadsko-srpski dokumentarni film u pretprodukciji, koji će osvesti svetsku javnost o jednoj od poslednjih diktatura u Evropi - režimu Mila Đukanovića u Crnoj Gori.

Na sajtu producentske kuće "Malagurski sinema" navedeno je da je cilj filma da spletom naizmeničnih, ali činjenično utemeljenih događaja i procesa u Crnoj Gori, prosečnom gledaocu zaokupira pažnju i navede ga da se dublje zainteresuje za stanje u ovoj zemlji - maloj samo u kilometrima, ali velikoj u istoriji:

- Radnja, istorijske činjenice, ukomponovane sa aktuelnim događajima, kao i tekući procesi će biti posloženi u svojevrsni mozaik koji se može zamisliti i kao kompleksan sociološki eksperiment koji bi se, ukoliko pažljivo sagledamo stvari, mogao oslikati i na primere drugih zemalja sveta koje su menjale svoju (slobodarsku) fizionomiju kroz istoriju. Narod kojem se otima identitet, jezik, pa sada i crkva, zaslužuje da svoj glas dobije u svetskoj areni, te se ovaj film i snima sa ciljem da privuče pažnju svetske javnosti, obrazuje ih i približi im priču o podeljenoj zemlji na obalama Jadranskog mora - navedeno je u opisu filma.

Snimanje ovog filma podržao je i mitropolit crnogorsko- primorski Amfilohije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati