Svet

[ Izvor: Vijesti ]

15. 09. 2020. 19:57 2

"Crnom Gorom vlada tajna organizacija"

Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević tvrdi da Crnom Gorom već godinama vlada tajna organizacija, „koja ne izlazi na izbore i nema nikakav demokratski legitimitet“.

- Neprijatelji te organizacije su svi koji se bore za normalnu državu zasnovanu na demokratiji i vladavini prava. Crnom Gorom već godinama vlada tajna organizacija, koja ne izlazi na izbore i nema nikakav demokratski legitimitet. Ona godinama vodi nikad objavljeni rat protiv crnogorskog društva sa osnovnim ciljem da zadrži stalnu atmosferu podela i nestabilnosti izmišljajući nepostojeće pretnje državi. Ova opasna tajna organizacija, na čijem čelu je bord sastavljen od nekoliko vladara naših sudbina, samog vrha režima, korumpiranih delova službi, struktura organizovanog kriminala. Organizacija ima svoju vojsku plaćenika, banke, kompanije, medije, NVO, policajce, tužioce, sudije, diplomate, lobiste. Funkcioniše sa ciljem da razori ustavne temelje zemlje, legalne institucije, sistem vrednosti i da formira paralelne protivustavne i nezakonite strukture moći preko kojih bi čuvali svoj uticaj na kreiranje državnih politika i blokirali bilo kakve pozitivne reforme koje bi ugrozile njihove privatne interese i kriminalne profite - saopštio je Medojević.

On kaže da su neprijatelji ove tajne organizacije „svi oni koji se bore za normalnu državu zasnovanu na demokratiji i vladavini prava i koji uporno godinama govore, pišu i politički i javno deluju u pravcu oslobađanja države i društva od smrtonosnog zagrljaja ove hobotnice“.

- Napadi na mene ne prestaju od 2000. godine kada sam prvi put ukazao na pojavne oblike jedne ovakve organizacije koja je nastajala na dugogodišnjem švercu cigareta i korupciji u carini, policiji, DB i Vladi koji su ovakve kriminalne aktivnosti same države opravdavali tzv višim interesima. U suštini, tada se u državnom i društvenom organizmu počeo stvarati monstrum (sličan onom iz kultnog filma "Osmi putnik") koji je počeo da se hrani tako što je jeo samo tkivo domaćina tj. države Crne Gore. Kako je rastao i jačao 'osmi putnik' tako je slabio i gasio se domaćin – država Crna Gora - tvrdi Medojević.

Kaže da su Pokret za promene i on „politički veoma opasan protivnik organizacije“.

- Imamo čistu prošlost, ruke nam nisu uprljane krvlju devedesetih, uvek smo bili na strani pravde i istine i branili slabije, imamo odlične međunarodne kontakte, naš osnivački projekat pomirenja sa crnogorskim Srbima je 2009. godine postao i politička realnost i formirano je nepohodno povjerenje između PzP i Nove, što je rezultiralo formiranjem Demokratskog Fronta i golim okom vidljivih pozitivnih promena u opoziciji. Nastali iz civilnog sektora bitno smo doprinosili stasavanju jednog novog politički aktivnog antirežimskog civilnog sektora, upozoravamo na pogubnu ekonomsku politiku Vlade i dolazeći bankrot i dužničko ropstvo, raskrinkavamo transnacionalne narko kartele i njihove veze sa režimom. Promovišemo opšti društveni dogovor o Novoj Crnoj Gori i ne odustajemo. Svoj javni angažman, još od borbe protiv rata i fašizma devedesetih, pa do suprotstavljanja mafiji danas, uvek sam doživljavao kao svoju patriotsku obavezu i moj doprinos sigurnoj budućnosti naše dece. Brutalni medijski i fizički napadi na mene i moju porodicu, nisu moj lični problem. Kao što ni napadi na Vanju Ćalović, "Dan", "Vijesti" nisu samo njihovi problemi. Organizacija je poslednjim operacijama objavila rat društvu i državi Crnoj Gori. Progutala je i DPS i oni više nisu stranka, već samo uslužni servis Organizacije. Fašizam devedesetih i mafijizam danas imaju isti koren u bolesnoj ideji da grupa moćnika kontroliše celokupno društvo putem ideologije ili straha. Svoju borbu protiv mafijizma i Organizacije vodim iz straha za budućnost naše dece i naših porodica. I naše Crne Gore. Nema pobede, bez hrabrosti i spremnosti na žrtvu. Pobeda je samo pitanje trenutka kada nas koji smo spremni na borbu bude dovoljno. Sve nas je više i trenutak pobede se bliži. Samo hrabro - zaključio je Medojević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati