Svet

[ Izvor: Sputnik ]

16. 08. 2020. 16:26 19

Lukašenko: Ni mrtav neću dati vlast!

Belorusija će propasti ako pristanemo na ponavljanje predsedničkih izbora - rekao je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko na mitingu svojih pristalica u Minsku, obećavši da "ni mrtav neće dati Belorusiju". On smatra da su izbori bili validni "jer se ne može falsifikovati 80 odsto podrške".

Lukašenko je zahvalio svima koji su došli na miting, dodavši da nije pristalica mitinga, ali je morao pozvati narod na pomoć.

On je podsetio da je su za njegovo vreme Belorusi prvi put u istoriji izgradili nezavisnu državu i dodao: "Ako Belorusi žele reformi, sutra ćemo ih započeti", ali je obećao da ni mrtav neće dati Belorusiju.

- Dao sam svoju mladost i najbolje godine služeći vama i našoj otadžbini… Oni uzvikuju "Odlazi!". Nije problem. Predsednici dolaze i odlaze.. Ko će nam sutra doći? Koga ćemo hraniti? - zapitao je prisutne.

On je zatražio od protivnika vlasti da ne diraju novinare državnih medija i njihove porodice.

- Ne daj bože da se nešto desi, odgovaraćete - izjavio je Lukašenko, dodavši da on nije krivac za nasilje na ulicama, već opozicija.

On je pozvao i da "ne plaše" vojnike, jer se "igraju vatrom".

Podsetimo, već danima traju demonstracije građana na ulicama većih beloruskih gradova, koji smatraju da je toliko podrška Lukašenku falsifikovana i zahtevaju poštovanje sloboda i demokratije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati