Svet

M. Z.

15. 08. 2020. 18:27 3

OPŠTA POBUNA "Lukašenko nije dobio izbore!"

U Belorusiji je trenutno na snazi opšta pobuna, nema grane društva koja Aleksandru Lukašenku nije otkazala poslušnost, što do pre 10 dana nije moglo ni da se zamisli, pa stoga i ne čude sve glasnije najave da se predsedniku Belorusije bliži kraj.

Najpre su se, odmah posle izbora, pobunili građani. Izašli su na ulice, protiveći se izbornoj krađi, za šta su postojali i dokazi (iznošenje kutija sa glasovima kroz prozore). Njih su pokušali da smire policajci i vojnici, koji su na nasilan način želeli da uguše proteste, međutim nisu uspeli.

Onda su se građanima priključili profesori, lekari, umetnici, što je pretilo da dovede do generalnog štrajka u zemlji. A da se on bliži, postalo je jasno juče, kada su rad obustavili radnici zaposleni u fabrici traktora, koji su imali samo jedan zahtev - da Aleksandar Lukašenko podnese ostavku.

I tu nije bio kraj pobuni, jer danas iz ove istočnoevropske zemlje stiže novi primer bunta. Tako se oglasio direktor državne fabrike za proizvodnju vojnih kamiona, koji je poručio da Lukašenko nije dobio izbore.

Dakle, sve veći broj ljudi do skora nedodirljivom čoveku u Belorusiji otkazuje poslušnost, a ako se samo podsetimo činjenice i da su juče policajci spustili štitove pred narodom, jasno je zašto se sve češće priča o tome da je pad Lukašenka pitanje dana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati