Svet

Direktno.rs

15. 08. 2020. 17:26 12

BELORUSI PIŠU "Srpska vojska na protestima u Minsku" (FOTO)

Već nedelju dana bukti nezadovoljstvo građana Belorusije, koji su digli glas protiv režima Aleksandra Lukašenka, predsednika ove zemlje. Ne žele više da ćute i da trpe poniženja, pa su odlučili da mu kažu DOSTA. A režim kao režim, sve čini ne bi li ugušio proteste, međutim u tome ne uspeva.

Bes naroda je jednostavno preveliki, na njihovo nezadovoljstvo je eskaliralo posle predsedničkih izbora, na kojima je viđeno dosta nepravilnosti i krađe, poput onog iznošenja glasačkih kutija kroz prozor.

Zbog toga su građani u velikom broju izašli na ulice Minska, Bresta, Grodna i ostalih gradova, dok su vojska i policija Belorusije sve činili ne bi li nasilno ugušili proteste. Međutim, kako u tome nisu uspeli, čini se da su pozvali pomoć iz inostranstva.

Tako je beloruski analitičar Franak Vjačorka na Tviteru istakao da su srpski vojnici bili prisutni u Brestu i Minsku, tvrdio da je da bi mogli da učestvuju u protestima i uz tu tvrdnju je priložio foto-dokaz.

- Malo sam istraživao, izgleda da su srpske specijalne snage bile prisutne u Belorusiji i da bi moli da učestvuju u razbijanju protesta u Belorusiji. Srpski vojnici su, takođe, viđeni danas u Brestu - napisao je Vjačorka na Tviteru.

Zanimljivo, samo 10 dana pre početka samih protesta (30. jula) predsednici Srbije i Belorusije Aleksandar Vučić i Aleksandar Lukašenko su obavili telefonski razgovor, a detalji tih razgovora obelodanjeni su u beloruskim medijima. Takođe, bilo je dogovoreno da se sastanu posle izbora u Belorusiji, međutim njihovo viđenje je otkazano zbog protesta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati