Svet

Direktno.rs

13. 08. 2020. 18:19 12

Pad režima Lukašenka pitanje dana (VIDEO)

Državljanima Belorusije je svega preko glave! Ne žele više da trpe diktatorski režim predsednika Aleksandra Lukašenka, pa danima protestuju u Minsku, Vitebsku, Brestu i ostalim gradovima. U celoj državi je na snazi generalni štrajk i čini se da je pitanje dana kada će pasti režim.

Lukašenko je na vlasti u Belorusiji od 1994. godine, u razgovoru sa Aleksandrom Vučićem se hvalio da u njegovoj zemlji nema opozicije, a svu silu je pokušao da demonstrira na dan izbora, kada su primećene brojne neregularnosti, pa i iznošenje kutije sa listićima kroz prozor.

Igrao je Lukašenko na tu kartu da mu niko ništa ne može, ali se čini da se malo zaigrao. Jer, nije računao na bes građana, kojima je bilo dosta svega, pa su u ogromnom broju izašli na ulice. Prvi veliki protest je održan u nedelju, da bi bunt Belorusa bio iskazan svake naredne večeri.

Nije državljane Belorusije uplašilo ni to što je Lukašenko koristio svu moguću silu da uguši proteste. U tome nije uspeo, ma koliko da su njegove snage tukle, hapsile, zastrašivale demonstrante.

Oni su se bunili još ponosnije, pa su tako ulicama gradova odjekivali povici "Lukašenko, odlazi". U celoj državi je zavladao generalni štrajk, narod je rekao NE predsedniku Belorusije, pa iz ove zemlje stižu glasovi da je pitanje dana kada će režim da padne.

Sve se ruši kao kula od karata, a kao dokaz da bi Lukašenkova vladavina mogla da se okonča posle 26 godina jeste i činjenica da u Ruskoj federaciji nisu hteli da ga prime u posetu, dok su iz Evropske unije stigle oštre kritike zbog načina na koji su održani protesti, ali i zbog upotrebe sile prema građanima...

Lukašenku se ozbiljno drma tron, a čini se da bi epilog mogao da bude poznat za koji dan. Jedno je sigirno, nezadovoljni narod ne može da bude ućutkan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati