Svet

Direktno.rs

28. 06. 2020. 22:47 2

Nekoliko hiljada vernika na litiji u Baru

Pred Hramom Svetog Jovana Vladimira u Baru obeležen je Vidovdan litijom u kojoj je nekoliko hiljada vernika kružilo oko hrama.

Prosvetni radnici, njih 186, koji su za samo dva sata potpisali podršku MCP i eparhijama SPC u odbranu svetinja od diskriminatornog Zakona o slobodi veroispovesti, obeležili su današnju litiju.

Pored Bara, litije su se večeras održale i u ostalim delovima Crne Gore, kao što je Podgorica, Nikšić i Berane.

Molebanu u Podgorici prisustvovali su studenti okupljeni oko "Studentske inicijative za odbranu svetinja“, koji su ispred hrama raširili transparent "Studenti ne daju svetinje“.

U ime preko 1.000 studenata koji su zasad potpisali apel "za odbranu svetinja“, obratio se student PMF-a Nebojša Kasalica. On je kazao da su se "slobodni studenti okupili da stanu rame uz rame sa sveštenicima u odbrani svetinja".

Nakon održanog molebana u nikšićkoj crkvi Svetog Vasilija Ostroškog građani su samoincijativno krenuli u protestnu šetnju.

Nakon što su stigli do gradskog Trga Slobode zastali su desetak minuta skandirajući "Ne damo svetinje", Nikšićani brane svetinje", "Ustala je Crna Gora, svetinja se branit mora". Potom su izgovorili molitvu "Oče naš", a zatim se uputili do hrama.

Prisutni su skandirali protiv direktora Opšte bolnice u Nikšiću Ilije Ašanin.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati